Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”"— Előadás másolata:

1 Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”

2 Élete Született: 1913. október 22. Budapest, Magyarország Eredeti neve: Friedman Endre A 20. század egyik legjelentősebb fotósa, dokumentarista, haditudósító Budapesti Madách Gimnáziumban végezte középfokú tanulmányait.

3 A haditudósító Capa haditudósítóként vett részt a spanyol polgárháborúban, a japán-kínai háborúban, a második világháború észak-afrikai és olaszországi hadjárataiban, a franciaországi (normandiai) invázióban, az izraeli harcokban

4 Berlinben sajátította el a fotózás és az ügynökségi munka alapjait Fontos szakmai kapcsolatok 1934-ben kapta első megbízását a VU-től. 1936-ban felvette a Robert Capa nevet.

5 A milicista halála című kép (Spanyolország) Első alkalommal, 1936. szeptember 23-án a francia VU magazin közölte 1948-ban Magyarországon is fényképezett, a háborús pusztítást és a kommunista befolyás nyomait rögzítette.

6 Halála 1954-ben Japánba utazott egy induló japán újság szerkesztőinek meghívására LIFE magazin felkérése: tudósítson az Indokínában zajló függetlenségi háborúról. Itt halt meg, 1954. május 25-én Öccse később alapítványt hozott létre, mely ma galéria és fotósiskola

7

8

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések