Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Német Gasztronómia Német étkezési szokások. Általánosságban A német ételekről a nehéz, zsíros ételek jutnak eszünkbe. Sok német a melegkonyha fogalmára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Német Gasztronómia Német étkezési szokások. Általánosságban A német ételekről a nehéz, zsíros ételek jutnak eszünkbe. Sok német a melegkonyha fogalmára."— Előadás másolata:

1 Német Gasztronómia Német étkezési szokások

2 Általánosságban A német ételekről a nehéz, zsíros ételek jutnak eszünkbe. Sok német a melegkonyha fogalmára az „Eintopf”-ra (egytálétel) gondol.

3 Étkezési Szokások Az ebéd a f ő étkezés amit 12-14 óra körül fogyasztanak el. A vacsora általában néhány falat vagy egy szendvics. A reggeli zsemle, pirítós vagy kenyér vajjal vagy lekvárral. Nagyon szeretik a müzli tejjel, joghurttal vagy más tejtermékkel fogyasztva.

4 F ű szerek és f ű szernövények A mustárt nagyon kedvelik kolbásszal, gyakran nagyon er ő s. A torma szintén ismert f ű szeranyag. Általában a német ételek sem túl er ő sek sem túl f ű szeresek, a kedvenc zöldf ű szerek hagyományosan többek között a petrezselyem, kakukkf ű.

5 Jellegzetes német étel Nagyon közkedvelt a kolbász mustárral tormával. Vágnak hozzá burgonyát és vágnak hozzá egy szelet barna kenyeret. Megszórják egy kis petrezselyemmel és egy kis kakukkf ű vel.


Letölteni ppt "Német Gasztronómia Német étkezési szokások. Általánosságban A német ételekről a nehéz, zsíros ételek jutnak eszünkbe. Sok német a melegkonyha fogalmára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések