Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dolgozat változók alkalmazására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dolgozat változók alkalmazására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"— Előadás másolata:

1 Dolgozat változók alkalmazására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség: rsz@milbox.hu

2 Feladatok Elmélet Elmélet Hibajavítás Hibajavítás Gyakorló feladat1 Gyakorló feladat1 Gyakorló feladat2 Gyakorló feladat2

3 Elméleti kérdéssor Határozd meg a változó fogalmát! Határozd meg a változó fogalmát! Milyen típusú változókat ismersz? Milyen típusú változókat ismersz? Hogyan és hol deklarálhatsz változót a delphi-ben? Hogyan és hol deklarálhatsz változót a delphi-ben? Milyen konverziós függvényeket ismersz? Milyen konverziós függvényeket ismersz? Sorolj fel egész szám típusokat! Sorolj fel egész szám típusokat! Hogyan íratsz ki egy szám típusú változót az Edit mezőben? Hogyan íratsz ki egy szám típusú változót az Edit mezőben?

4 Hibajavítás Javítsd ki a következő program hibáit, készítsd el a programot helyesen! Javítsd ki a következő program hibáit, készítsd el a programot helyesen! Adja meg egy 12000 négyzetméteres földdarab területét hektárban! (Egy hektár=10 ezer négyzetméter) Adja meg egy 12000 négyzetméteres földdarab területét hektárban! (Egy hektár=10 ezer négyzetméter)

5 procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); beginvalt:=10000; edit1.caption:=10000*12000 readln;end;

6 Gyakorló feladat1 Készíts programot, ami kiszámolja, hogy egy 190 cm magas ember hány láb(30,48 cm) és hány hüvelyk(2,54 cm)! Készíts programot, ami kiszámolja, hogy egy 190 cm magas ember hány láb(30,48 cm) és hány hüvelyk(2,54 cm)!

7 Gyakorló feladat2 Készíts programot, ami kiszámolja egy autó üzemanyagköltségét Balatonfüredig (110 Km), ha az autó 6l benzint fogyaszt 100 Km-n, a benzin pedig literenként 298 Ft-be kerül! Készíts programot, ami kiszámolja egy autó üzemanyagköltségét Balatonfüredig (110 Km), ha az autó 6l benzint fogyaszt 100 Km-n, a benzin pedig literenként 298 Ft-be kerül!


Letölteni ppt "Dolgozat változók alkalmazására Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések