Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bérelszámolási rendszerek. Mit szabályoz a központosított illetményszámfejtésről szóló kormányrendelet? A központosított illetményszámfejtésre A nettó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bérelszámolási rendszerek. Mit szabályoz a központosított illetményszámfejtésről szóló kormányrendelet? A központosított illetményszámfejtésre A nettó."— Előadás másolata:

1 Bérelszámolási rendszerek

2 Mit szabályoz a központosított illetményszámfejtésről szóló kormányrendelet? A központosított illetményszámfejtésre A nettó illetmények Egyéb személyi kifizetések Közterhek elszámolására Információ szolgáltatása Ellenőrzésre Vonatkozó előírásokat.

3 Mit nevezünk központosított illetményszámfejtésnek? Egységes munkaügyi, ügyviteli, eljárási és információs rendszer

4 Mit foglal magába a KIR? Rendszeres, nem rendszeres, és a külső személyi juttatások számfejtésével kapcsolatos feladatokat Tb kifizetőhelyi feladatok ellátását Foglalkoztatóknak előírt nyilvántartási, adatszolgáltatási, bejelentési kötelezettséget a Tb-vel kapcsolatban Szja-val kapcsolatos munkáltai, kifizetői feladatok Befizetési kötelezettségek megállapítását Nettó finanszírozáshoz info szolg. Adatszolgáltatások /tk. 370. old./

5 Hogyan kerülnek elszámolásra a tényleges munkateljesítmény alapján járó illetmények? A munkáltatók által a t.hónapot megelőző hónapban teljesített jelentés figyelembevételével utólag.

6 Melyek a központosított illetményszámfejtőhely feladatai? Tk. 371. oldal.

7 Melyek a költségvetési szerv feladatai? Elkészíti a rendszeres és nem rendszeres személyi juttatások alapbizonylatait, Ezeket eljuttatja az illetmény-számfejtő helyre Számfejti a nem rendszeres és külső juttatásokat, ezekről adatokat szolgáltat az illetményszámfejtő hely felé. Tb. Feladatokhoz is adatokat szolgáltat Gondoskodik a nettó járandóságok és levonások átutalásáról.

8 Hogyan szabályozza a PM rendelet a KIR feladatait? Munkáltatói feladatok ellátása a központosított illetményszámfejtésben Illetményszámfejtő hely feladatai Magyar Államkincstár egyéb feladatai Pénzügyi teljesítés feladatai Statisztikai és információs rendszer /Mind az illetményszámfejtéssel kapcsolatban./

9 Milyen szempontok alapján célszerű kiválasztani az egyéb bérelszámolási rendszereket? A gazdasági szervezet nagysága és az alkalmazottak száma alapján célszerű választani. Vannak amit a bérelszámolást és a személyügyi nyilvántartást is tartalmazzák.


Letölteni ppt "Bérelszámolási rendszerek. Mit szabályoz a központosított illetményszámfejtésről szóló kormányrendelet? A központosított illetményszámfejtésre A nettó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések