Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton."— Előadás másolata:

1 Gyulaj

2 Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.

3 A település a Dombóvári kistérséghez tartozik, 1100 lakossal. A képen a község központja látható. A település a Dombóvári kistérséghez tartozik, 1100 lakossal. A képen a község központja látható.

4 A Jézus Mennybemenetele tiszteletére szentelt barokk római katolikus templom 1752-ben épült. Elérhetőség: Döbröközi plébániahivatal A Jézus Mennybemenetele tiszteletére szentelt barokk római katolikus templom 1752-ben épült. Elérhetőség: Döbröközi plébániahivatal

5 Eredeti XVIII. századi barokk berendezése - az oltár, a szószék, a padok - máig megőrződött. Eredeti XVIII. századi barokk berendezése - az oltár, a szószék, a padok - máig megőrződött.

6 Gyulaji tájképek. A lenti képen egy dámszarvas bika látható, ami a község hírnevének alapja. Gyulaji tájképek. A lenti képen egy dámszarvas bika látható, ami a község hírnevének alapja.

7 A dámot a rómaiak telepítették be Magyarországra, Gyulajra az 1400-as években került vissza. A dámrezervátumról az írják a krónikák, hogy a XIX. században itt volt Magyarország legnagyobb vadaskertje. A bekerített területen hófehér, koromfekete és pettyes dám élt zavartalanul. A dámállománynak körülbelül tizedét jelenleg a gímszarvas teszi ki. A dámot a rómaiak telepítették be Magyarországra, Gyulajra az 1400-as években került vissza. A dámrezervátumról az írják a krónikák, hogy a XIX. században itt volt Magyarország legnagyobb vadaskertje. A bekerített területen hófehér, koromfekete és pettyes dám élt zavartalanul. A dámállománynak körülbelül tizedét jelenleg a gímszarvas teszi ki.

8

9 10 vendég vadász érkezett a Gyulaj Zrt. Gyulaji erdészetéhez. A két nap alatt 26 dám bikát sikerült elejteniük, melyből 23 érmes lett. Kiemelkedően sikerült az egyik reggeli vadászat. 6 vendég 11 bikával tért vissza a vadászházhoz. 10 vendég vadász érkezett a Gyulaj Zrt. Gyulaji erdészetéhez. A két nap alatt 26 dám bikát sikerült elejteniük, melyből 23 érmes lett. Kiemelkedően sikerült az egyik reggeli vadászat. 6 vendég 11 bikával tért vissza a vadászházhoz.

10 VÉGE Készítette:Ficzek Imre Készítette:Ficzek Imre Szent István Egyetem Gödöllő Szent István Egyetem Gödöllő Gazdálkodás és menedzsment I évfolyam Gazdálkodás és menedzsment I évfolyam 2006.november 28 2006.november 28


Letölteni ppt "Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton."

Hasonló előadás


Google Hirdetések