Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyakorló feladatsor Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyakorló feladatsor Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"— Előadás másolata:

1 Gyakorló feladatsor Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség: rsz@mailbox.hu

2 Feladat 1 Készíts programot, ami bekér egy számot és kiszámolja a négyszeresét! A feladatot két változó segítségével old meg! Egyikben a bekért számot, másikban a kiszámolt eredményt tárold el!

3 Feladat 2 Készíts programot, ami egy bekért szám négyzetét számítja ki! Miben különbözik az előző programtól?

4 Feladat 3 Készíts programot, ami bekéri egy autó sebességét km/h-ban és átváltja méter/sec-ra. (A váltószám 3,6, azaz egy m/s=3,6Km/h) Egészítsd ki a feladatot, hogy mérföldre is átváltsa a sebességet (1 mph=1,6Km/h) A feladat megoldásakor törekedj a tetszetős megvalósításra! (ablakok, elágazás, pozícionálás, színek!)

5 Feladat 4 Készíts pénzváltó programot, ami bekért forintot vált át dollárra! (1 dollár=218 Ft) Alakítsd át, hogy több árfolyamra is átváltson (angol font=352, Euro=283, Chf=235, JpY=2,7) A megvalósításnál törekedj a tetszetős külsőre! (Elágazás, ablakok, szín, pozició)

6 Feladat 5 Készíts programot, ami egy bekért karakter ASCII kódját mondja meg! Készíts programot, ami egy szám ASCII karakterét mondja meg! Írd meg egyben a két programot, a megvalósítás tetszetős legyen! Készítsd el úgy, hogy hibamentesen működjön! Tesztelje a számot, hogy 0-255 között van-e!


Letölteni ppt "Gyakorló feladatsor Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések