Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén."— Előadás másolata:

1 Levegőszennyeződés

2  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén

3  Ezen felül nagyon kis mennyiségben egyéb gázok is találhatók a levegőben. Az embereknek a levegőből elsősorban oxigénre van szükségük. Az emberek, állatok és a növények is elviselik, ha a levegő nem tökéletesen tiszta.

4  Manapság nagyon sok olajat, földgázt és szenet égetünk el, ezáltal állandóan nő a levegő  kén-dioxid  nitrogén-oxid  szén-dioxid tartalma.

5  Ha ezekből a gázokból túl sok van a levegőben, akkor azt mondjuk, hogy a levegő szennyezett!

6  Száraz ülepedés:  kén-dioxid és a nitrogén-oxidok egy része a levegőben fokozatosan apró szilárd porszemcsékhez tapad, és visszahull a földre.

7  Savas eső:  kén-dioxid és a nitrogén-oxidok a levegőben lévő nedvességcseppekhez is kapcsolódnak, és azokkal együtt eső vagy hó formájában hullanak le a földre.

8  Ha a gázok hosszasan a levegőbe maradnak anélkül, hogy esne az eső, vagy hogy a szél elvitte volna őket, sokkal több sav keletkezik. Ha egy kis eső esik, a sav egy része kihull, és a további eső kevésbé lesz savas. Ha több kén-dioxid és nitrogén-oxid van a levegőben és a talajon, mint amennyit az emberek és az állatok képesek elviselni, károsodás következik be. Ha több kén-dioxid és nitrogén-oxid van a levegőben és a talajon, mint amennyit az emberek és az állatok képesek elviselni, károsodás következik be.


Letölteni ppt "Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén."

Hasonló előadás


Google Hirdetések