Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de."— Előadás másolata:

1 TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes

2 A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de informatikával támogatott a tanulás/ 18 gépes terem,Novell hálózattal,minden gép előtt 1-1 gyerek IKT felkészültség nincs,előképzettség nincs

3 Az SDT használata Az ajánlott SDT tananyagot választottam részben átalakítva,részben átalakítás nélkül. Miért? - kíváncsiságból; - szervezési feladatok megoldhatósága miatt; - mit kezd a gyerek a technikával; - tud-e úgy alkotni,hogy segít a társának is

4 A kiválasztott SDT tartalmak Új anyag feldolgozása – minden órán Motiváltság – a számítógép varázsa Visszajelzések

5 Tapasztalatok Nehéz összehangolni a munkát,mert nem azonos alapokkal rendelkeznek a gyerekek /egérkezelés/ Imagine Logo használata – betűk és számok ismeretét kívánja /szept-okt!!!/ Irányok – jól megvalósítható Hangos mese – csak szóbeli megvalósítás!

6 Észrevételek Addig nem kezdenék komoly dolgokba,amíg nem biztos: –gép ki-bekapcsolása, –programindítás, –program használata, –egérkezelés, –olvasási-,számolási készség. Első osztály első félévében csak játék és gyakorlás, a második félévben jöhet a komoly munka. Több sikerélmény – több önálló munka.

7 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de."

Hasonló előadás


Google Hirdetések