Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mikulás Készítette: Zsanett 5.e. Szent M iklós Szent Miklós egy valódi személy volt, Kr.u. 271 környékén született, és 342. december 6-án hunyt el Myra-ban,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mikulás Készítette: Zsanett 5.e. Szent M iklós Szent Miklós egy valódi személy volt, Kr.u. 271 környékén született, és 342. december 6-án hunyt el Myra-ban,"— Előadás másolata:

1 Mikulás Készítette: Zsanett 5.e

2 Szent M iklós Szent Miklós egy valódi személy volt, Kr.u. 271 környékén született, és 342. december 6-án hunyt el Myra-ban, a mai Törökország területén. Ő lett a püspök, aki nagylelk ű ember lévén jó cselekedeteir ő l vált híressé, rengeteg ajándékot juttatott névtelenül a rászorulóknak, nagy barátja volt a szegényeknek.

3 Mikulás December 5-én este a gyerekeknek lefekvés el ő tt mindig fényesre kell tisztítaniuk a cip ő iket, s ki kell tenniük az ablakba. A lábbelikben hagyván néhány szál répát, pár szem kockacukrot meg egy maréknyi zabot Mikulás rénszarvasainak. Az asztalon pedig egy pohár mézes tejet és pár szem süteményt Mikulás és segít ő je számára. Reggelre a jó gyerekeknek tele lesz a cip ő jük almával, dióval, édességgel és apró ajándékokkal. A rossz gyerekek viszont virgácsot kapnak...

4 vége


Letölteni ppt "Mikulás Készítette: Zsanett 5.e. Szent M iklós Szent Miklós egy valódi személy volt, Kr.u. 271 környékén született, és 342. december 6-án hunyt el Myra-ban,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések