Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PowerPoint 2003. A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PowerPoint 2003. A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,"— Előadás másolata:

1 PowerPoint 2003

2 A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat, módosításokat stb. választhatjuk ki; diarendező - amelynek segítségével váltogathatunk az egyes oldalak (diák) között, illetve rendezhetjük őket; szerkesztői felület - ennek segítségével szerkeszthetjük a dia- rendezőben éppen aktuálisan kiválasztott dia tartalmát; munkaablak - itt rengeteg szerkesztési opciót, műveletet stb. választhatunk ki, illetve váltogathatunk a különböző panelek közt; a megjegyzések ablaka - itt kapcsolhatunk megjegyzéseket, elmondandó szöveget stb. az aktuális diához.

3 Képernyőfelépítése munkaablak Munkaablakok lapozása

4 Nézetek A PowerPoint négy különböző oldalnézetet támogat. Ezek között a diarendező alatti gombok, vagy pedig a Nézet menü opciói segítségével válthatunk. 1.Normál nézet: A leggyakrabban a normál nézet használatos, amelyet a Nézet Normál opcióval jeleníthetünk meg. Ekkor lehetőségünk nyílik külön-külön szerkeszteni a bemutató struktúráját (a diarendezőn), az egyes diák tartalmát (a munkafelületen), valamint a diákhoz tartozó megjegyzéseket. 2.Diarendező nézet: A Nézet Diarendező opcióval kapcsolhatjuk be. Ebben a nézetben lehetőségünk van a diákat fogd – és - vidd műveletek segítségével gyorsan átrendezni. Ugyanakkor, az egyes diákra kattintva további opciókat érhetünk el a helyi menükben: törölhetjük, másolhatjuk a diákat, újakat szúrhatunk be, szerkeszthetjük az átmeneti animációkat stb.

5 3.Diavetítési nézet: A negyedik nézet a Diavetítés, amellyel gyakorlatilag kivetítjük a prezentációt, akár a képernyőre, akár egy projektorral a végső bemutatás során. Ezt a Nézet Diavetítés opcióval, vagy az F5 gyorsbillentyűvel indíthatjuk el. Amennyiben nem a teljes prezentációt szerelnénk kivetíteni, úgy az aktuális diától kezdődően kivetíthetjük a prezentációt a Shift+F5-tel. 4.Jegyzet oldal

6 A dián elhelyezhető objektumok 1.Táblázat 2.Diagram 3.ClipArt 4.Kép 5.Szervezeti diagram 6.Mozgókép és hang

7 Animációs lehetőségek

8 Mit lehet beállítani a diavetítés során? Bemutató típusát Lejátszott diák, egyéni diasor Egyéb beállítások Továbbítás (kézi, időzítés)

9 Csoportba foglalás ~ egyéni diasorok


Letölteni ppt "PowerPoint 2003. A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések