Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DEBRECENI EGYETEM Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék AZ EMBER DOMBORZATRA GYAKOROLT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DEBRECENI EGYETEM Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék AZ EMBER DOMBORZATRA GYAKOROLT."— Előadás másolata:

1 DEBRECENI EGYETEM Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék AZ EMBER DOMBORZATRA GYAKOROLT HATÁSAI (ANTROPOGÉN GEOMORFOLÓGIA)

2 Miért kell foglalkozunk az antropogén geomorfológiával? Mivel természeti környezetünknek (a földrajzi buroknak) alig van olyan része, ahol az emberi hatás valamilyen szinten nem érvényesül. Az ember a felszíni formák alakításában ma már számos természeti folyamattal egyenrangú tényez ő. Az ember felszínformáló hatása exponenciálisan növekv ő. A társadalom felszínalakítása nemcsak más természeti rendszereket befolyásol, hanem önmagára is mindjobban visszahat (geomorfológiailag is).

3 A kezdetekben … barlangok, kaptárkövek és barlanglakások

4 És az ipari forradalom után … Bányászat Mélyművelésű bányászat

5 Folyószabályozások, vízrendezések

6 A városi környezet antropogén felszínformái


Letölteni ppt "DEBRECENI EGYETEM Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék AZ EMBER DOMBORZATRA GYAKOROLT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések