Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1"— Előadás másolata:

1 Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP-3.4.1.-11/1
„A szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Ápoló-gondozó Otthonának kiváltása” Hepp Annamária szakmai vezető Országos mentortalálkozó Budapest,

2 Projekt adatok A projekt megvalósításának kezdete: 2013. 07. 01.
A projekt megvalósításának várható befejezése: Támogatás összege: Ft Új lakhatási formák által kiváltott férőhelyek

3 Infrastrukturális fejlesztés
INGATLAN VÁSÁRLÁS: 4 db kész ház 11 db telek (az új építésű lakóház részére) 1 db „L” alakú épület teljes körű felújítása: Új foglalkoztatási formák létrehozása – pék foglalkoztató, száraztészta gyártó. A konyha teljes körű felújítása, új konyha technológiai berendezések beszerzése. Folyamatban az Ápoló – gondozó Otthon Szolgáltató Szervezetté történő átalakítása!

4 Képzések: dolgozók, vezetők felkészítése
KÉPZÉSEINK VÁSÁROLT KÉPZÉSEK, mert az intézmény nyitott az új szemlélet iránt! Képzési időszak és képzők: október 01 – május 30. Kézenfogva Alapítvány Napra Forgó Nonprofit Kft. "Szocio East” Egyesület Magyar Vöröskereszt SZERVEZETFEJLESZTÉS: január 02-től Résztvevők: dolgozók, vezetés, Fenntartó Csoportokban: esetfelelősök, kísérő támogatók, vezetők, Fenntartó 2 modult sajátítanak el, ezt követően 2 x 8 órában csapatépítés. Érdemi szakmai segítségnyújtást kaptunk a mentoroktól!

5 Képzések – lakók felkészítése:
Esőemberekért Egyesület: Autista, értelmi fogyatékos, halmozottan sérült személyek szinten tartó, fejlesztő képzése I. II. III. modulok. A képzés területei: Önálló személyes működés Önálló életvitel A szociális kapcsolatok és a kommunikáció területeinek fejlesztése. Az egy csoportba tartozóknál fő kritérium, az hogy a leendő lakóközösségek kerültek egy képzési csoportba. A pedagógiai asszisztensek az esetfelelősök. A képzések október 01. – től március 31.-ig tartanak 3 x 10 fős csoportokban. A képzések befejeztével intenzív szinten tartás! A tanultak ismétlése, rögzítése!

6 Szolgáltatási portfólió kialakítása:
A lakók választották ki, hogy kivel szeretnének együtt élni, illetve azt is ők döntötték el, hogy 1 vagy 2 szobás apartmanban kívánnak lakni. Az esetfelelősök a „régi mentálhigiénés munkatársak” kiegészültek gondozókkal, szociális foglalkoztatásban dolgozó munkavezetővel, és ápolónővel. A kísérő támogatók a gondozók, ápolók. A szolgáltatási portfólió kialakításánál fő szempont volt, hogy a szolgáltatásokat az Intézmény biztosítja. Külső szolgáltatásként a háziorvosi és a szakorvosi ellátást vesszük igénybe, valamint a közösségi szolgáltatásokat (pl.: sport egyesület működik a faluban).

7 A humánerőforrás állomány:
A szolgáltatások nyújtásánál MINDEN munkatársunk megtalálta a helyét!

8 Foglalkoztatás alakulása:
JELEN: Szociális foglalkoztatás: külső és belső Külső: KÉZMŰ – szőnyeg szövés Belső: kertészet, mosoda, takarítás, kerámia és gyertya öntés JÖVŐ: Új foglalkoztatók: pék és száraztészta gyártás Új módszer: csoportos munkaszervezés (munkacsapat modell) kertészetben, karbantartó csoportban Akkreditált foglalkoztatóvá történő minősítés: integráció irányába nyitott! Külső munkahelyeken történő foglalkoztatás egyéni és csoportos munkaszervezés

9 Lakókörnyezet érzékenyítése, felkészítése:
Az Intézményben 6 alkalommal szerveztünk tájékoztatókat, ismertetést a projektről. Projekt nap és lakossági fórum Szomszédokkal történő ismerkedés, bemutatkozás mind a 15 helyszínen: Tudatosság, tervezettség, személyesség!

10 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1"

Hasonló előadás


Google Hirdetések