Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Molnár János,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Molnár János,"— Előadás másolata:

1 AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Molnár János, projekt műszaki vezető

2 A VLG Kft. 1992-ben vezetékek-kábelek nagykereskedelmi tevékenységére alapított magán vállalkozás „Mérföldköveink”: 2007: birtokba vettük új, sajáttulajdonú telephelyünket Alsónémediben : egy új szolgáltatással, a hulladékhasznosítással bővítettük tevékenységünket : leraktuk alapjait egy számunkra új profilnak, a kábelkonfekcionálásnak, mely során kereskedelmi tevékenységünkben szerzett tapasztalatainkat kívánjuk hasznosítani úgy , hogy egy új, magasabb hozzáadott értékű terméket állítunk elő : a konfekcionáláshoz kapcsolódik a januárban indított K+F projektünk, mely egy intelligens kábel kifejlesztésére, annak konfekcionálási technológiájának kidolgozására és a hozzá kapcsolható egyedi csatlakozók kifejlesztésére vonatkozik. : Társaságunk csatlakozik az Osztrák MEINHART cégcsoporthoz Partnereink többek között: Siemens; BKV; Mátrai Erőmű Zrt.; MÁV Magyar Államvasutak Zrt.; ATLANTA Electro Systems Hungary Kft.; Thonauer Kft.; SITEC SILVER TECHNIC Gyártó és Kereskedelmi Kft.

3 Szerepünk a projektben
Az ipari kutatás megvalósítása Projekt vezetés, megvalósítás Az elmélet átültetése a gyakorlatba Kísérletek lefolytatása Tervezés, kísérleti technológia kialakítása Módszerek Szakirodalom tanulmányozása Brainstorming Kísérletek Mérések és elemzések

4 Eddigi eredmények és munkamenet (I.)
I. szakasz Beszerzés előkészítése, termék és technológia tervezés, innováció megszervezése Kutatólabor kialakítása Tesztlabor kialakítása Kísérleti technológiai berendezések, printerek beszerzésének előkészítése Megkezdtük technológiai sor összeállítását, az eszközök, berendezések beszerzését, megterveztetését, legyártatását. Beszerzésre került: 1 db KOMAX kábeldaraboló gép 1 db számítógép vezérelt KOMAX krimpelőgép 1 db Applikátor mely 6.3-as kontaktusok krimpelésére alkalmas 1 db MAV CT50-es (digitális, mérő adatgyűjtő) kihúzóerő mérő készülék Az intelligens kábel csatlakozó szerelvényeinek fejlesztéséhez - a gyors és költségkímélő mintagyártáshoz -, egy 3D nyomtató és egy tervező szoftver Valamint megkezdtük egy extruder berendezés beszerzését a kábel kutatási-fejlesztési kísérleteinek lefolytatásához.

5 Eddigi eredmények és munkamenet (II.)
Az I. szakasz további eredményei Képzés: Két munkatársunk elvégzett egy CAD tanfolyamot Üzembe helyeztettük a 3D nyomtatót és ezzel együtt megtörtént a nyomtató kezelő személyzetének betanítása is K+F kísérletek: Kialakítottuk az Intelligens kábel elvi felépítését Több kísérletet végeztünk a prototípus gyártására A proto darabok mérésével, az adatok elemzésével tovább pontosítjuk a kábel kialakítását és gyártási technológiáját Az Intelligens kábel kutatásának jelenlegi eredménye: A kísérleti kábelek vizsgálata alapján képesek vagyunk 2-5 m pontossággal meghatározni egy km hosszú kábelszakasz szakadásának, vagy egy illetéktelen beavatkozásnak a helyét.

6 Eddigi eredmények és munkamenet (III.)
II. szakasz Technológia: A technológiai berendezések telepítésének előkészítése Az Intelligens kábel gyártási helyszínének kijelölése, átalakítása, az elektromos rendszer kiépítése Intelligens kábel kutatása - fejlesztése: A K+F elején tartunk. Az I. szakaszban kidolgoztuk a kábel elvi felépítését, elkészítettük az első modelleket, és elvégeztük az első vizsgálatokat, de ez a kábel még nem gyártható. A most záruló II. szakaszban tovább finomítottuk a konstrukciót, és formálódik a gyártástechnológia is. A kísérleti darabok gyártása mellett berendeztük a tesztlaboratóriumot, megkezdtük a kábelszakaszok csatlakoztatási módszerének kutatását. Az összekötő, csatlakozó szerelvények elemeit, formai kialakítását, működési mechanizmusát, anyagait. A háttérkutatások alapján megkezdtük technológiai sor összeállítását, az eszközök, berendezések beszerzését, megterveztetését, az egyedi célgép elemeinek legyártatását.

7 További feladatok III. szakasz IV. szakasz V. szakasz
Az intelligens kábel konstrukciójának véglegesítése Gyártósor kialakítása Gyártás tesztelés Kábel tesztelés Csatlakozó szerelvények kidolgozása és 3D modellezése IV. szakasz Csatlakozó szerelvények modellezése és tesztelése Kábel és szerelvény tesztelés Kísérleti gyártás kontrollja, elemzése V. szakasz A gyártósor kísérleti üzemeltetése, tesztelése, Mintadarabok mérése, elemzése A kísérleti gyártás kontrollja, elemzése A termék és a gyártási technológia piacképessé tétele Piackutatás

8 Köszönöm a figyelmüket!
VLG Kft. Molnár János projekt műszaki vezető


Letölteni ppt "AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Molnár János,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések