Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A számítógép felépítése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A számítógép felépítése"— Előadás másolata:

1 A számítógép felépítése

2 A számítógépek feladatai:
· Adatok tárolása. · Adatok gyors visszakeresése. · Mûveletek végzése adatokkal. · Adatok csoportosítása. · Folyamatszabályozás (UNIVERZÁLIS eszköz). · A feldolgozást a program szabja meg. · Különbözõ feladatoknál az eszköz nem változik. · Új feladathoz új program.

3

4 Hardver A személyi számítógépeket két nagy alkotórészre oszthatjuk: hardverre és szoftverre. Hardvernek nevezzük a számítógép olyan alkatrészeit, amelyeket kézbe lehet venni, meg lehet fogni, és látni lehet. Hardver részegység például a számítógép háza, a monitor, a nyomtató, az egér, a modem, a számítógépbe bedugott bővítőkártya, illetve az alkatrészeket összekötő vezeték.

5 Perifériák A számítógéphez csatlakoztatott külső egységek. Például: monitor, billentyűzet, egér, nyomtató, scanner stb.

6 A hardware: a pc felépítése
A pc központi szerve; doboz (ház, vagy torony), amely tartalmazzaa processzort, a memóriákat, a telepet, ventillátort. Az elülső részén található a bekapcsológomb. Hozzá csatlakoztatjuk hátul a számítógép további komponenseit. A monitor – a munkafelület megjelenítésére szolgál, adatok és információk kivitelét teszi lehetővé. Típusai: TRC monitor és LCD monitor. Mérete col-ban van megadva. A billentyűzet – adatok és szövegek bevitelére szolgál. 101 gomb található rajta. Nyelvezete mindig az adott országhoz van beállítva, amely program segítségével megváltoztatható. Az egér – elősegíti a programok közti közlekedést. Megkönnyíti a programok kezelését, indítását, bezárását. A nyomtató – szövegek, képek külső megjelenítését teszi lehetővé. Lehet tintasugaras és laser. Egyéb komponensek: a scanner, hangfal, webkamera, plotter, projektor


Letölteni ppt "A számítógép felépítése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések