Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Smg.hu. Direktív krízis A dolgok jelentését, értelmét keressük. A legabszurdabb, legfájdalmasabb és legembertelenebb helyzetben is lehet az életnek értelme,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Smg.hu. Direktív krízis A dolgok jelentését, értelmét keressük. A legabszurdabb, legfájdalmasabb és legembertelenebb helyzetben is lehet az életnek értelme,"— Előadás másolata:

1 smg.hu

2 Direktív krízis

3 A dolgok jelentését, értelmét keressük. A legabszurdabb, legfájdalmasabb és legembertelenebb helyzetben is lehet az életnek értelme, amitől akár a szenvedés is értelmet nyer.

4 Stockdale

5

6 Az előadás logikája: minden esetben, amikor akadályba ütközöl, akkor választhatsz: az akadály blokkol, hátráltat, megállít… fejleszt, előrevisz, haladásra késztet… vagy Kevés győztes, akik tudják, hogy ami gátol minket, az képessé is tehet minket. Eredmény: sok vesztes, akik nem tudták, hogy válság esetén mit kell tenni.

7 Előtted van az akadály, a nehézség, a bukás veszélye, a krízishelyzet. Mit gondolsz, az emberek többsége mit tesz ilyenkor?Az emberek azt teszik, amit szoktak… SEMMIT Legyünk őszinték: a legtöbb ember lebénul.

8 Te mit teszel, amikor túl kicsi, túl kövér, túl félénk, túl szegény, diszlexiás vagy? Kivándorolsz Amerikába. Nincs pénzed, nincs papírod, nincs jogod, és alig beszéled a nyelvet. A kivándorlók egy része 10 év múlva saját üzletet nyit és elkezd gazdagodni. A másik része: fél, aggódik, elbukik…

9 A kő alatt aranyérme és rajta: minden akadály egy lehetőség, amely javíthat a helyzeteden.

10 De nem mindenki bénul le. Van, akinek az akadály nagyon jó ugródeszkaként szolgál. Rockefeller, Abraham Lincoln, Thomas Edison, Margaret Thatcher, Eisenhower tábornok, Roosevelt, Steve Jobs, James Stockdale, Barack Obama

11 College

12 A túljutás lényege: 1.percepció, 2.cselekvés, 3.akarat.

13 A cselekedeteidet lehet gátolni. A szándékodat, a diszpozíciódat, a percepciódat nem. Amerre a fejed megy, arra megy a tested is. A percepció lehet az erő és a gyengeség forrása. Értékes vagy? Képes vagy túllépni az akadályon? Felállsz, vagy a földön maradsz? Nyersz, vagy buksz?

14 Franklin Roosevelt

15

16 Egyetlen dologtól kell félnünk - magától a félelemtől. Ha a félelem szemüvegén át szemlélsz mindent, akkor elbukunk. Azért mert nem látod meg a lehetőséget. Roosevelt az emberek gondolkodását változtatta meg.

17 A félelem nélküli élet

18 50 Cent és Robert Greene a félelemnélküliségről beszélnek.

19 A piac kiszámíthatatlan, ne kapkodj, gondolkodj. A pénzügyi katasztrófát is szemlélhetjük racionálisan. Vedd észre a lehetőséget. Ha képes vagy kontrollálni az érzelmeidet, akkor képes leszel olyannak látni a dolgokat, amilyenek valójában.

20 Ha mások boldogok, akkor kezdj aggódni.

21 A kiválóak képesek az akadályokat előnnyé formálni. Ahogy az oxigén segíti a tüzet, az akadály hozzásegít a fejlődéshez.

22 Milyen akadályok?

23 Diszlexia

24

25 Komputerhiba

26 Rettenetes főnök: figyeld meg, hogy mitől pocsék. Hamarosan Te is főnök leszel. Közben írod az önéletrajzodat…

27

28 Ha a percepciód lineáris modellt követ, akkor idő előtt feladod.

29 Napoleon Hill

30 Fixed mindset – Grow mindset Inkább javulni akarj, mint jó lenni… A jelenlegi teljesítményedet ne hasonlítsd másokéhoz. Ne jó akarj lenni. A teljesítményedet hasonlítsd ahhoz, amilyen korábban volt. Szóval ne jó, hanem jobb akarj lenni mint voltál.

31 német Blitzkrieg.

32 Húzz előnyt az akadályból, a gyengeségeidből…

33 Eisenhower

34 Bukjál könnyen és gyorsan. A vereség semmi más mint tanulás. Az első lépés, hogy nagyobb legyél.

35 A percepciónk hihetetlen mértékben meghatározza, hogy mire vagyunk képesek, illetve mire nem. Miben hiszel inkább: az akadályban vagy a célban?

36 Amit két hét alatt meg lehet csinálni, azt egy hét alatt is megtudjátok…

37 Van egy probléma. Azok, akik kezdeményeznek és a legtöbb energiával támadják meg a problémát, többnyire győznek. A bátorság = cselekszel Az akadály sokkal nagyobbnak tűnik, amikor megállsz, hogy jól megnézd.

38 Sok időt töltünk azzal, hogy a dolgoknak milyennek kéne lenniük. Nem kell. Nem érdekes, hogyan viszed az ellenfeledet földre. Csak az számít, hogy vidd le. Think progress, not perfection

39 A krízis mindig gyorsabban jön mint várjuk. Sokszor figyelmeztető jelek nélkül jön. De ha tudjuk, hogy jön, akkor is azt hisszük, hogy van még időnk. A baj mindig váratlan

40 A válság váratlan, azonnali választ követel. Nagy a bizonytalanság és a stressz. Veszélyezteti a hírnevedet. Esetleg büntető eljárás is követheti. Kontrollálhatatlan. Könnyen eszkalálódik. Veszélyezteti a cég eredményeit.

41

42 Három alapelv: 1.ne árts magadnak 2.légy fegyelmezett 3.vigyázz a megbízhatóságodra. 2. Cselekedj

43 1.Ne árts magadnak.

44 Winstone Wolf a problémamegoldó, a krízismenedzser. Utasítása: Ne árts! Ne csinálj semmi olyat, ami a vacak helyzetet tovább rontaná. Ne menjünk börtönbe… Ez olyan mint a Hippokratészi eskü: Ne árts!

45 1.Ne fabrikálj történetet. 2.Ne akarj spinnelni. 3.Ne tégy mást felelőssé.

46 Ha gödörben vagy, ne áss tovább. Egy feladatod van: szerezd vissza a bizalmat. Ne csinálj semmi olyat, ami ront a helyzeteden.

47 A kríziskezelés lényege: a bizalom visszaszerzése.

48 Nem a bűntény, nem a lehallgatás ölte meg Nixont. Hanem a történet leplezése, tagadása, elkenése, a cover up.

49 Amikor krízis van, egyetlen lehetőséged van arra, hogy mindent elmondj. Elmondd, hogy elnézést, ezt elrontottam.

50

51 Első feladat: a bizalom visszaépítése

52 A PR, a spinezés nem segít. Nem épít bizalmat, sőt…

53 Van, hogy mi hozzuk létre a bajt…. A büszkeség, a sznobság, a kivagyiságunk, vagy az őszintétlenség az oka a későbbi nehéz helyzetnek, a válságnak. Most ezekről beszélek…

54

55 Ok és okozat Napoleon Hill Jim Rohn Brian Tracy John Maxwell Stephen Covey Zig Ziglar Anthony Robbins Bob Proctor Harv Eker Jack Canfield Deepak Chopra Robin Sharma Robert G. Allen Ja, és Buddha

56 Fortune 1000-es cégek vezetői – szex és pénz Bill Clinton – szex Schmitt Pál és a plagizálás Öszödi beszéd - hazugság

57 Tiger Woods

58 2009. November 27. Full disclouser

59 Kobe Bryants, Los Angeles Lakers

60 Full disclouser A vád : megerőszakolt egy nőt, aki a hotelben dolgozott. A hír azonnal nemzetközi lett. Bryant azonnal cselekedett : Egy közmeghallgatáson ott állt mellette a felesége és mindent elmondott. Igen volt szex, de ez konszenzuálisan történt. Meg tudta tartani a legnagyobb reklámtámogatóit: a Nike-t, a Mercedest, és a Török légitársaságot.

61 Plagizálás, helyesírás

62 Szándék az együttműködésre, becsület, integritás. Nem mondod, hogy “no comment….” Világos, érthetően beszélsz. Higgadt, méltóságteljes, semmi bombasztikus. Focus a tényeken, és ebben igényes vagy. Nincs személyeskedés, nincs személyes támadás, nincs olcsó odaütés. A felelősség 100 százalékosan a tied.


Letölteni ppt "Smg.hu. Direktív krízis A dolgok jelentését, értelmét keressük. A legabszurdabb, legfájdalmasabb és legembertelenebb helyzetben is lehet az életnek értelme,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések