Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Ipacs Cintia

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Ipacs Cintia"— Előadás másolata:

1 Készítette: Ipacs Cintia
Csehország Készítette: Ipacs Cintia

2 Karlovy Vary Csehország északnyugati részén található. Itt folyik bele a meleg vizű Teplá folyó az Eger. Karlovy Vary város Csehországban, az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye. Karlovy Varyt IV. Károly német-római császárról nevezték el, aki a várost alapította az 1370-es években

3 Cseh gasztronómia Ami nekünk a présház vagy pince, az a cseheknek a "pivovar", azaz a sörfőzde. Régebben is voltak éttermek, melyek szívesen főztek sört a vendégek szeme láttára, de ez mostanság reneszánszát éli.

4 Cseh kiskocsmák

5 Cseh ételek A képen látható étel a "gulás". Nagyon finom, de inkább erősen behabart pörkölthöz hasonlít.

6 A képen élesztővel készült vajas tészták szilvalekvárral, túróval, mákkal töltve.

7 1992 óta Prága történelmi belvárosa a Világörökség része.

8 Nevezetességek Óváros (Staré Město): Területén a 10. század elején apró, szétszórt települések keletkeztek. Jókai szerint „egyetlen nagyszabású múzeum”.

9 Újváros (Nové Město): A IV. Károly császár által alapított városrész 1348-ban született. Központja a Vencel tér, több történelmi esemény színtere, ezt zárja le déli irányból a Nemzeti Múzeum palotaszerű épülettömbje. Jeles emléke még e városrésznek a Rendezvények háza , a Nemzeti Színház és az újvárosi városháza.

10 Károly-híd A hangulatos, Prága egyik fő látványosságának számít. A Károly-híd 30 híres szobrának többségét 1687 és 1714 között állították fel, de még 1928-ban is bővült új szoborral a híd.

11 Óvárosi hídtorony A világ egyik legszebb gótikus épületét, és bizonyosan Európa legszebb hídtornyát Petr Parler tervezte a 14. század végén. Nem csak a Károly-híd dísze volt, hanem védelmi célokat is szolgált. A háromszintes, 64 méter magas torony három szoborral díszített. Szintjeiről szép kilátás nyílik Prága óvárosára.

12 Óvárosi tér A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő csillagászati órája. A városháza 1338-as tornyából Prága panorámáját élvezhetjük 50 méteres magasságból.

13 Vencel-tér A Vencel-tér számos jelentős történelmi esemény színhelye . Számos, a 20. század elején épített szép épületen kívül a tér két fő látványossága Vencel lovas szobra, és a cseh Nemzeti Múzeum épülete.

14 Éghajlata Csehország éghajtata mérsékelt kontinentális. A téli és a nyári hőmérsékleti értékek között a szárazföldi elhelyezkedés miatt viszonylag nagy a különbség

15 Köszönöm a figyelmet!!!


Letölteni ppt "Készítette: Ipacs Cintia"

Hasonló előadás


Google Hirdetések