Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FIR fejlesztések, változások 2015. március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FIR fejlesztések, változások 2015. március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések."— Előadás másolata:

1 FIR fejlesztések, változások 2015. március 17.

2 Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.

3 Új verzió változásai Feladatok: Új verzió kihelyezése után: TERÍTÉSKÉRÉS!!! Teljes intézményi adatlekérés szükséges (config/server/fir/adlestartday) - Sztornózásra váró egyének (72100) menüponton megjelenő adatok frissülése érdekében. FIR2 hallgatói pénzügy típusok kódtételnél a (Térítés, Juttatás) és a FIR2 hallgatói pénzügy altípusok kódtételnél láthatóság beállítása Oktatói nyilatkozatok jogviszonyhoz kapcsolása (Alkalmazotti adatok/Nyilatkozatok (20700) menüpont törlésre kerül Júliusi verzióval)

4 Új verzió változásai Feladatok: Hallgatók (5400) menüponton a Korábbi intézmény és párhuzamos képzés tabulátor fülön szerepelő adatok áthelyezése - a Hallgatók/Hallgató képzései (6000) Korábbi és Következő intézmény tabulátor fülre – Júliusi verzióval törlésre kerülnek a Hallgatók (5400) menüpontról „Korábbi intézmény és párhuzamos képzés” tabulátor fülről a mezők.

5 Félév feladási logika változás Új paraméter: FIRKORABBIFELEVFELADAS Szabályozza, hogy hallgató képzésének féléve feladásra kerüljön-e korábban, mint az adott félév FIR félév kezdő dátuma Értékei: I/N, Nem karosítható I: az aktuális FIR félév kezdő dátumnál korábbi félévek is feladásra kerülnek a hallgató képzésénél szereplő félévek közül. (H0270 hibakód) N: a félév csak akkor kerül feladásra, ha a hallgató képzésénél szereplő félév az aktuális FIR félév kezdő dátumával megegyezik vagy későbbi.

6 Hallgatói képzés jelentése félév nélkül Speciális esetekben féléves sor nélkül lehet jelenteni hallgatói képzést, ekkor nem érkezik H0270 hibakód. Az alábbi speciális esetekben engedélyezett a félév nélküli képzés feladás: - ha a hallgatói képzés 2006.02.01. előtt kezdődött és 2006.03.15-ig ért véget; - ha a képzés ’éééé.01.01.’ és ’éééé-01-31’ közötti, ahol az „éééé” azonos évet jelent; - ha a képzés ’éééé-06-01’ és ’éééé-08-31’ közötti, ahol az „éééé” azonos évet jelent, akkor nem kell félévet bejelenti ezen képzésekhez. Korábban nem került generálásra a felvett képzési elem blokk, így H0285 hibakód jelentkezett.

7 Feladott FIR képzési elemek (Új mező)

8 Feladott FIR képzési elemek (vendéghallgató)

9 FIR feladás jogutódlás esetén

10 Jogutódlás esetén jelölőnégyzetek kezelése „FIR képzés adatok” és „FIR oklevél adatok” Alapértelmezetten igaz mindkét jelölőnégyzet. Egyedi jogosultsággal szabályozható: „Adminisztráció/Felhasználó szerepkörhöz rendelése/Szerepkörök (53650)” Egyedi jogosultság neve: „Hallgató képzésénél a FIR - be képzés adatok és FIR Oklevél adatok jelölőnégyzet értékét állíthatja”.

11 Jogutódlás esetén feladásra kerülő adatkörök beállítása

12 Végleges kimeneti vizsga (csak egy lehet modulon és képzésen együtt)

13 Kimeneti vizsga dátuma

14 Záróvizsga bizottsági határozat dátum kitöltése

15 Végleges kimenet vizsga (modul)

16 Záróvizsga bizottsági határozat dátum kitöltése (modul)

17 Szakképzettség kiválasztása

18

19 Képzéselemnek megfelelő szakképzettség és Végzettség kód megjelenítése

20 Képzési elemnek megfelelő szakképzettség Ha a képzésen a fő képzési elem: MSZKTAN, akkor azok a szakképzettségek jelenjenek meg, amelynek a kódja M***** karakterrel kezdődik. OSZKTAN, akkor azok a szakképzettségek jelenjenek meg, amelynek a kódja O***** karakterrel kezdődik. BSZK***, akkor azok a szakképzettségek jelenjenek meg, amelynek a kódja B***** karakterrel kezdődik. DDIS***, akkor azok a szakképzettségek jelenjenek meg, amelynek a kódja D***** karakterrel kezdődik. A jelölőnégyzet alapértelmezett értéke hamis.

21 Mező áthelyezések, Oklevél tabulátor fül átalakítása FIR nyelvvizsga mentesség típusa A nyelvvizsga követelményének teljesülésének dátuma

22 Adatfeladásnál történt módosítás A „Hallgatók/Hallgató képzései (6000)” menüponton a "Korábbi és következő intézmény" tabulátorfülön korábbi intézmény adatkör feladásakor a "Korábbi intézmény" csak akkor kerül feladásra, ha a „Képzés jogviszony kezdő indoka” mezőben az alábbi értékek valamelyike szerepel: „Átvétel más intézményből” (AKM) „Átvétel más intézményből intézmény megszűnés miatt” (AIM) Minden más kezdő indok esetén a „Korábbi intézmény” mezőbe feltöltött érték nem kerül feladásra.

23 Korábbi intézménynél- csak integrált intézmény megjelenítése

24 FIR oklevél minősítés 2 (új mező)

25 Sztornózás előtt feladott konténerek megőrzése Sztornó konténer készítésekor nem kerülnek törlésre a korábbi konténerek. A sztornó válasz megérkezése után, amikor a hallgató vagy az alkalmazott "FIR státusza","Nem volt FIR jelentés"- re változik, a feladott konténerek nem fogják akadályozni a hallgató vagy az alkalmazott törlését.

26 ADLE- 100-nál több hallgatóra

27 Utolsó módosítás dátum változása ADLE-után ADLE lekéréssel változtak az "Utolsó módosítás" oszlopok adatai, Hallgatók (5400), Hallgatók/Hallgató képzései (6000), Hallgatók/Hallgató képzései/Féléves adatok (64000) menüpontokon. Ezután csak akkor változik a felületeken az utolsó módosítás oszlop adata, ha az ADLE - val tényleges adat módosítás is történik a felületen.

28 Tanúsítvány érvényesség figyelés Server konfigba két új elem került bevezetésre: Javakeytoolpath: ide kell megadni azt az útvonalat ahol a java-nak a keytool.exe nevű programja megtalálható, az ibm mq telepítő alapértelmezetten a következő helyre teszi: : c:\Program Files (x86)\IBM\WebSphere MQ\java\jre\bin. mqpassword: ide pedig az ibm kulcsnak a jelszavát kell megadni. A működése: minden héten egyszer, amikor a teljes adatlekérés fut, akkor fut a tanúsítványok ellenőrzése is. Ezek a tanúsítványok a szerver oldali konténer aláíráshoz használt tanúsítvány, illetve az ibm mq-hozhoz használt tanúsítvány.

29 Tanúsítvány lejárat ellenőrzése

30 Köszönöm a figyelmet! Maracskó Zsuzsa folytatja Juttatások, Térítések feladása témában


Letölteni ppt "FIR fejlesztések, változások 2015. március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések."

Hasonló előadás


Google Hirdetések