Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda"— Előadás másolata:

1 Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda
4561 Baktalórántháza, Arany János út 21.

2 Bárka Baktalórántházi Református Óvoda bemutatása
Intézményünk szeptemberében kezdte meg működését. A gyermekeket egy teljesen új, modern óvodaépület várja, mely rendelkezik mindazon infrastrukturális feltételekkel, amelyek segítik a hatékony gyermeknevelést, illetve biztonságos, csendes helyen helyezkedik el. Óvodánk külső és belső környezete vidámságot, nyugalmat áraszt gyermek és felnőtt számára egyaránt. Az óvodásoknak lehetősége nyílik kipróbálni a legkorszerűbb játékokat mind bent, mind óvodánk gyönyörű kinti környezetében.

3 Óvoda helyiségei, berendezési tárgyai, eszközei
Az épületben, egy csoportban történik a gyermekek nevelése nagy szeretettel, türelemmel. Óvodánkban olyan nevelési módszereket kívánunk kialakítani,amelyek Isten iránti engedelmességet, megértést és krisztusi szeretetet sugároznak. Csoportszobánk tágas, jól felszerelt, játszógalériával kiegészülve barátságos otthont biztosít a kicsiknek. A fedett terasz, amely körbeöleli az udvar felől az épületet, különböző szabadban végezhető tevékenységekre ad lehetőséget. Óvodánk tárgyi feltételei folyamatosan bővülnek..

4 Az óvoda személyi feltételei
Óvodapedagógusaink felsőfokú óvónői képzettséggel, fejlesztőpedagógus végzettséggel, szakvizsgával, valamint több éves gyakorlattal rendelkező, gyermekszerető- tisztelő pedagógusok. Óvodapedagógusaink méltó nevelő társa a szakképzett dajka néni. Munkánk során arra törekszünk, hogy a nevelési programunk szellemében minőségileg garantált nevelőmunkát végezzünk. A mindennapjaink során kiváló hitoktató és angol nyelvtanár segíti munkánkat.

5 Intézményünk speciális szolgáltatásai
1. Hitoktatás ,,Hídépítés” a teremtő Isten, a gyermekek, a szülők, az óvodapedagógusok, a lelkész és a hitoktató között. A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve,elsősorban a számukra könnyen érthető bibliai igazságokkal ismerkednek meg. Fontosak a történeteket összefoglaló énekek, a hozzájuk tartozó játékos mozgások.

6 Óvodai hitoktatás célja:
Óvodánkban felelősséggel vállaljuk a gyermekek nevelésével és fejlesztésével járó feladatokat, hittel és hitre ébresztgetve őket. Nevelőmunkánk során a történetek elmondásának célja a mindenható Isten szeretetének, kegyelmének és jóságának megéreztetése. Távlati célja a gyermekek hitre juttatása a Jézus Krisztus melletti, korának megfelelő döntéséhez való segítése.

7 2. Néptánc A mindennapos éneklések kínálják a lehetőséget arra, hogy a gyermek egyszerűbb népszokások dallamával ismerkedjenek, eljátsszák, eltáncolják. A néptánc foglalkozások során nagyon sokat énekelünk, népzenét hallgatunk. A népi játékok és népdalok komplex ismereteket közvetítenek. Egyszerűbb tánclépéseket, játékfűzéseket tanulunk. A játékszabályok elfogadása , térforma betartása, a tiszta éneklés elérése a gyermekek akaratát, önfegyelmét formálja.

8 3. Angol nyelv megszerettetése
Az óvodai angol nyelvoktatás során elsődleges cél az idegen nyelv megszerettetése. A négy alapkészség közül az életkori sajátosságokhoz igazodva elsősorban a beszéd és a szövegértés kialakítása, fejlesztése a cél. Nagy hangsúlyt helyezünk a játékosságra, a mondókázásra és a daltanulásra. Fő cél az idegen nyelv megkedveltetése, ahol a gyermekek szívesen kapcsolódnak be a foglalkozás feladataiba.

9 4.Úszásoktatás Az úszás a sportkultúra egyik alapja. Óvodánkban minden gyermek gyönyörű, esztétikus környezetben úszás oktatáson vesz részt. Minden órát játékos bemelegítéssel kezdünk, hogy a gyermekek ráhangolódjanak a feladatokra. Először a vízzel való ismerkedés játékos feladatok segítségével, merülések gyakorlása, lebegés, siklás, kar- lábtempó gyakorlása, levegővétel megtanítása a cél.

10 Ünnepeink, hagyományaink
Programunk nagy hangsúlyt fektet a keresztény értékekre, erkölcsi nevelésre, kultúrára, a hagyományok megismerésére, a szeretetre épülő pozitív lelkesedésből fakadó magatartásformák kialakítására. Célunk, hogy megismertessük gyermekeinket a múltunkkal, megszerettessük a nép- és óvodai hagyományainkat. Ennek érdekében megünnepeljük a születésnapokat, hagyománnyá vált a mikulásvárás, az adventi készülődés, a karácsonyi mézeskalács sütés, a farsangi alakoskodás, az anyák napja, a családi nap, az óvodai évzáró.

11 Mi már ovisok vagyunk!

12 Várunk szeretettel! Érdeklődni: Református Egyházközség
Baktalórántháza Jókai út. 5 Telefonon: 30/ Beiratkozás/Átiratkozás: H-P / 8-16-ig Baktalórántháza Arany János út. 27


Letölteni ppt "Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda"

Hasonló előadás


Google Hirdetések