Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!"— Előadás másolata:

1 Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!

2 A pályaválasztás tétje A sikeres pályaválasztás megalapozói: a tájékozottság, a kitűzött cél, az érdeklődési kör és a képességek összhangba hozása, jó, ha jelentkező bebiztosítja magát, mert „utólag könnyű okosnak lenni, előre olcsóbb” A megalapozatlan pályaválasztás veszélyei: kicsúszás az időből, az államilag támogatott helyek szűkülése a felsőoktatásban, a diplomás munkanélküliség és alulfoglalkoztatás nem csupán létező probléma, hanem valamennyi résztvevő számára pénzkidobás.

3 A felvételi eljárás praktikus tudnivalói dec.9. jelentkezési határidő a felvételi vizsgára (a szakközépiskolába jelentkezőknek, ajánljuk magunkat) jan.17. szombat órai kezdettel írásbeli felvételi vizsga (érkezés, eszközök, kérelmek, javítás, értékelő lap) Febr.13. a jelentkezési határidő a középiskolába (preferencia sorrend, iskola, kód, tartalék) Márc. 11. ideiglenes felvételi jegyzék (ennek természete, sorrend módosítási lehetőség) Ápr. 24. értesítés felvételről vagy elutasításról (rendkívüli felvételi eljárás, kötelezően felvevő intézmények) Jún beiratkozás (kiértesítés szerint)

4 131 éves iskolánk szerkezete - Szakközépiskola - Szakiskola - Kollégium + Tanműhely

5 Pályaválasztás Iskolánk múltja: 1883-ban alapított iskolánk a nagyszülők, szülők, gyerekek iskolája Iskolánk jelene: Nagy múltú szakmáink jelenleg is keresettek a munkaerőpiacon.

6 Iskolánk helye a képzési palettán Iskolánk évvel ezelőtti elnevezése: a szakmunkásképző már félig sem állja meg a helyét, mivel tanulóink több, mint fele ma már szakközépiskolás. Aki járt nálunk az azt mondja, hogy „Táncsics műhely” vagy „város a városban”. Iskolánk nem „gyűjtő” iskola, akinek a felső tagozatos bizonyítványában elégtelen van, vagy tele van igazolatlan órával, nincs helye nálunk, mert az iskolai rend és fegyelem többet ér.

7 Miért a szakközépiskola? 2017-től szakközépiskolában már kötelező 5. tárgyként szakmai tantárgyból érettségizni, - így az érettségi „kettő az egyben”. - A legnépszerűbb iskolatípus középfokon. - Egyéni kibontakozási lehetőségek a felsőoktatás és a munkaerőpiac felé egyaránt. - A szakközepes, egy gyakorlatias életszemlélet birtokosa lesz.

8 Felvétel a szakközépiskolába Központi írásbeli felvételi magyarból és matematikából, melynek eredményét 50 %-ban számítjuk be. (Max.: 50+50=100 p) Felső tagozat eredményei az alábbi tárgyakból adja a felvételi pontszámok másik felét: (Max.: 100 p) magyar történelem idegen nyelv matematika és egy természettudományi tantárgy (Összesen max.: 200 p)

9 Építészeti szakközépiskola Kód: 20 Férőhely: 16 fő A képzési idő: 4 év Ráépülő képzés: magasépítő technikus Tavalyi min. pont: 100 pont

10 Faipari szakközépiskola kód: 21 képzési idő 4 év Férőhely: 16 fő Ráépülő képzés: faipari technikus Átlag: min. 3,0 Kiváló elméleti és gyakorlati háttér, Országos versenyeredmények.

11 Rendészeti szakközépiskola Kód: 22 Képzési idő: 4 év Az érettségit követő továbbtanulási lehetőségek: Tiszthelyettes képzés: (Körmend, Bp. Adyliget, Miskolc, Szeged) Tisztképzés: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar (Bp.) Férőhely: 32 fő, eü. alk. nincs (a, gf., 160 cm, 5 ne) A szakmai érettségi személy és vagyonőri végzettséggel ér fel. Tavalyi min. pont: 100 pont

12 Szépészeti szakközépiskola Kód: 23 Férőhely: 32 fő Képzési idő: 4+1 év Érettségit követően fodrász vagy kozmetikus végzettség.

13 Villamosipari és elektronikai szakközépiskola Kód: 24 Képzési idő: 4+1 év Férőhely: 32 fő Érettségi után 1 év alatt elektronikai technikus végzettség. Tavalyi min. pont: 105

14 Miért legyek technikus? Ha nem akarok, vagy nem tudok továbbtanulni, akkor is biztos helyem van érettségi után. Szakmai végzettség az érettségit követően 1 év alatt. A képzés biztos és felszerelt gyakorlati háttere az iskolai tanműhely. Szakirányú továbbtanulás esetén a technikus végzettség +24 pontot jelent.

15 Szakképzettség 3 év alatt. Szakmáink keresettek a munkaerőpiacon. Vállalkozóvá,önfoglalkoztatóvá válás lehetősége. Duális képzés. Modern tanműhelyi háttér. A tanulmányok folyatatásának lehetősége középiskolában, beszámítással (3+2).

16

17 A felvétel feltételei: Eredményes 8. osztály Egészségügyi alkalmasság Előnyei: 3 év után szakmai végzettség, 2 év után érettségi lehetősége. Felvétel az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján, felvételi vizsga nincs.

18 3 éves SZAKKÉPZÉS a 8. osztály elvégzése után az alábbi szakmákban (kóddal) asztalos (01) ács (02) festő, mázoló, tapétázó (03) járműfényező (04) kőműves és hidegburkoló (05) villanyszerelő * (06) központifűtés- és gázhálózatszerelő* (07) A csillaggal (*) jelölt szakmák esetén tanulmányi ösztöndíj realizálható havi – Ft összegben.

19 2014-ben végzett tanulóink pályakövetése Össz- es vég- zett Továbbtanul fels ő oktatás- ban Tovább- tanul technikus képzés- ben Tovább- tanul szakkép- zésben Tovább- tanul közép- iskolá- ban Elhelyez- kedik a munkaer ő -piacon 143 f ő 19 f ő 37 f ő 10 f ő 16 f ő 61 f ő

20 Iskolánk elkötelezettségei A tanórákat színvonalas tantermi és gyakorlati helyeken, saját intézményünkben tartjuk. Az iskolánkban folyó nevelés és oktatás következetes és jogszabály követő. Lehetőség nyílik számos órán kívüli foglalkozás látogatására (sportkörök, szakkörök). A lemaradó tanulóknak korrepetálást szervezünk, az élen járóknak tehetséggondozást. Az SNI, BTM tanulóknak egyéni fejlesztést biztosítunk. Nevelő, oktató munkánk minőségének záloga a színvonalas szakember gárda.

21 Iskolánk részese a KatonaSuli programnak

22 Összegzés Újdonságok: - A szépészeti szakközépiskola újraindítása, - 4 év szakközépiskola, 1 év technikum 2017-től - 3 éves szakképzés, - tanulmányi ösztöndíj lehetősége. További tájékozódási lehetőségek: honlapunk:

23 Miért a Táncsics? Mert lehetőség van érettségizni és szakmát tanulni egyaránt. Mert képzési palettánk, oktatási kínálatunk széles. Mert a nálunk szerzett szakmai végzettségek piacképesek. Mert nálunk az általánosban lemaradó is bizonyíthat. Az iskolai fegyelem mutatójaként iskolánk területén óta tilos a dohányzás.

24 Miért a Táncsics? Mert iskola, sportcsarnok, kollégium, menza egyben. Mert a gyakorlati oktatást kiválóan felszerelt tanműhelyünk támogatja. Mert iskolánk fekvése, megközelítése kiváló. Mert épületeinket, tantermeinket, taneszközeinket folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk. „Mert a Táncsics az életre készít.”

25 Köszönjük megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések