Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!"— Előadás másolata:

1 Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!

2 A pályaválasztás tétje A sikeres pályaválasztás megalapozói: a tájékozottság, a kitűzött cél, az érdeklődési kör és a képességek összhangba hozása, jó, ha jelentkező bebiztosítja magát, mert „utólag könnyű okosnak lenni, előre olcsóbb” A megalapozatlan pályaválasztás veszélyei: kicsúszás az időből, az államilag támogatott helyek szűkülése a felsőoktatásban, a diplomás munkanélküliség és alulfoglalkoztatás nem csupán létező probléma, hanem valamennyi résztvevő számára pénzkidobás.

3 A felvételi eljárás praktikus tudnivalói 2014. dec.9. jelentkezési határidő a felvételi vizsgára (a szakközépiskolába jelentkezőknek, ajánljuk magunkat) 2015. jan.17. szombat 10 00 órai kezdettel írásbeli felvételi vizsga (érkezés, eszközök, kérelmek, javítás, értékelő lap) Febr.13. a jelentkezési határidő a középiskolába (preferencia sorrend, iskola, kód, tartalék) Márc. 11. ideiglenes felvételi jegyzék (ennek természete, sorrend módosítási lehetőség) Ápr. 24. értesítés felvételről vagy elutasításról (rendkívüli felvételi eljárás, kötelezően felvevő intézmények) Jún. 24-26. beiratkozás (kiértesítés szerint)

4 131 éves iskolánk szerkezete - Szakközépiskola - Szakiskola - Kollégium + Tanműhely

5 Pályaválasztás 2015. Iskolánk múltja: 1883-ban alapított iskolánk a nagyszülők, szülők, gyerekek iskolája Iskolánk jelene: Nagy múltú szakmáink jelenleg is keresettek a munkaerőpiacon.

6 Iskolánk helye a képzési palettán Iskolánk 30-40 évvel ezelőtti elnevezése: a szakmunkásképző már félig sem állja meg a helyét, mivel tanulóink több, mint fele ma már szakközépiskolás. Aki járt nálunk az azt mondja, hogy „Táncsics műhely” vagy „város a városban”. Iskolánk nem „gyűjtő” iskola, akinek a felső tagozatos bizonyítványában elégtelen van, vagy tele van igazolatlan órával, nincs helye nálunk, mert az iskolai rend és fegyelem többet ér.

7 Miért a szakközépiskola? 2017-től szakközépiskolában már kötelező 5. tárgyként szakmai tantárgyból érettségizni, - így az érettségi „kettő az egyben”. - A legnépszerűbb iskolatípus középfokon. - Egyéni kibontakozási lehetőségek a felsőoktatás és a munkaerőpiac felé egyaránt. - A szakközepes, egy gyakorlatias életszemlélet birtokosa lesz.

8 Felvétel a szakközépiskolába Központi írásbeli felvételi magyarból és matematikából, melynek eredményét 50 %-ban számítjuk be. (Max.: 50+50=100 p) Felső tagozat eredményei az alábbi tárgyakból adja a felvételi pontszámok másik felét: (Max.: 100 p) magyar történelem idegen nyelv matematika és egy természettudományi tantárgy (Összesen max.: 200 p)

9 Építészeti szakközépiskola Kód: 20 Férőhely: 16 fő A képzési idő: 4 év Ráépülő képzés: magasépítő technikus Tavalyi min. pont: 100 pont

10 Faipari szakközépiskola kód: 21 képzési idő 4 év Férőhely: 16 fő Ráépülő képzés: faipari technikus Átlag: min. 3,0 Kiváló elméleti és gyakorlati háttér, Országos versenyeredmények.

11 Rendészeti szakközépiskola Kód: 22 Képzési idő: 4 év Az érettségit követő továbbtanulási lehetőségek: Tiszthelyettes képzés: (Körmend, Bp. Adyliget, Miskolc, Szeged) Tisztképzés: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar (Bp.) Férőhely: 32 fő, eü. alk. nincs (a, gf., 160 cm, 5 ne) A szakmai érettségi személy és vagyonőri végzettséggel ér fel. Tavalyi min. pont: 100 pont

12 Szépészeti szakközépiskola Kód: 23 Férőhely: 32 fő Képzési idő: 4+1 év Érettségit követően fodrász vagy kozmetikus végzettség.

13 Villamosipari és elektronikai szakközépiskola Kód: 24 Képzési idő: 4+1 év Férőhely: 32 fő Érettségi után 1 év alatt elektronikai technikus végzettség. Tavalyi min. pont: 105

14 Miért legyek technikus? Ha nem akarok, vagy nem tudok továbbtanulni, akkor is biztos helyem van érettségi után. Szakmai végzettség az érettségit követően 1 év alatt. A képzés biztos és felszerelt gyakorlati háttere az iskolai tanműhely. Szakirányú továbbtanulás esetén a technikus végzettség +24 pontot jelent.

15 Szakképzettség 3 év alatt. Szakmáink keresettek a munkaerőpiacon. Vállalkozóvá,önfoglalkoztatóvá válás lehetősége. Duális képzés. Modern tanműhelyi háttér. A tanulmányok folyatatásának lehetősége középiskolában, beszámítással (3+2).

16

17 A felvétel feltételei: Eredményes 8. osztály Egészségügyi alkalmasság Előnyei: 3 év után szakmai végzettség, 2 év után érettségi lehetősége. Felvétel az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján, felvételi vizsga nincs.

18 3 éves SZAKKÉPZÉS a 8. osztály elvégzése után az alábbi szakmákban (kóddal) asztalos (01) ács (02) festő, mázoló, tapétázó (03) járműfényező (04) kőműves és hidegburkoló (05) villanyszerelő * (06) központifűtés- és gázhálózatszerelő* (07) A csillaggal (*) jelölt szakmák esetén tanulmányi ösztöndíj realizálható havi 10.000 – 30.000 Ft összegben.

19 2014-ben végzett tanulóink pályakövetése Össz- es vég- zett Továbbtanul fels ő oktatás- ban Tovább- tanul technikus képzés- ben Tovább- tanul szakkép- zésben Tovább- tanul közép- iskolá- ban Elhelyez- kedik a munkaer ő -piacon 143 f ő 19 f ő 37 f ő 10 f ő 16 f ő 61 f ő

20 Iskolánk elkötelezettségei A tanórákat színvonalas tantermi és gyakorlati helyeken, saját intézményünkben tartjuk. Az iskolánkban folyó nevelés és oktatás következetes és jogszabály követő. Lehetőség nyílik számos órán kívüli foglalkozás látogatására (sportkörök, szakkörök). A lemaradó tanulóknak korrepetálást szervezünk, az élen járóknak tehetséggondozást. Az SNI, BTM tanulóknak egyéni fejlesztést biztosítunk. Nevelő, oktató munkánk minőségének záloga a színvonalas szakember gárda.

21 Iskolánk részese a KatonaSuli programnak

22 Összegzés Újdonságok: - A szépészeti szakközépiskola újraindítása, - 4 év szakközépiskola, 1 év technikum 2017-től - 3 éves szakképzés, - tanulmányi ösztöndíj lehetősége. További tájékozódási lehetőségek: honlapunk: www.tmvp.hu e-mail: iskola@tmvp.hu

23 Miért a Táncsics? Mert lehetőség van érettségizni és szakmát tanulni egyaránt. Mert képzési palettánk, oktatási kínálatunk széles. Mert a nálunk szerzett szakmai végzettségek piacképesek. Mert nálunk az általánosban lemaradó is bizonyíthat. Az iskolai fegyelem mutatójaként iskolánk területén 2006. óta tilos a dohányzás.

24 Miért a Táncsics? Mert iskola, sportcsarnok, kollégium, menza egyben. Mert a gyakorlati oktatást kiválóan felszerelt tanműhelyünk támogatja. Mert iskolánk fekvése, megközelítése kiváló. Mert épületeinket, tantermeinket, taneszközeinket folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk. „Mert a Táncsics az életre készít.”

25 Köszönjük megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések