Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható."— Előadás másolata:

1

2 TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható épületek építésénél játszik fontos szerepet. Külső és belső hőszigetelő kéreggel rendelkezik, amely rendkívül hatékony módja a hőszigetelésnek, a köztük lévő betonmag szilárdsága pedig a masszív és a talajmozgásoknak is ellenálló szerkezetet adja, amely mint egy hőtároló, hőtehetetlenségi közeg biztosítja az ellenállást a külső hőmérséklettel szemben.

3 MIÉRT FONTOS A HŐSZIGETELÉS?
A szén alapú energiaforrások az előre jelezhető fogyasztás növekedésével néhány évtizeden belül kimerülő félben lesznek. Ha energiahiányra nem is kell számítanunk, de az adatok szerint a források szűkülése átlagon felüli áremelkedést von majd maga után. Mindezek mellett az árak gyors emelkedéséhez az ökológiai és környezetvédelmi díjak illetve adók is hozzájárulnak még. Az energia-állapotok vizsgálatakor nem szabad megfeledkezni arról az energiáról sem, amelyet az építő anyag előállításához használnak. Egy közepes vastagságú EPS hőszigeteléssel a téli fűtési szezonban, három hónap alatt annyi energiát spórolunk, mint amennyi az anyag előállításához kellett. Az 1,2 t széndioxid-emisszióval járó EPS hab mennyiség előállítását ellensúlyozva, beépítvését követő ötven év alatt 292 t-vel kevesebb széndioxid-kibocsátásra kerül sor.

4 Elemeink gondosan megválasztott alapanyaga a Neopor EPS (expandált polisztirol), amely biológiailag semleges és 100%-ban újrahasznosítható. Anyagában grafit szemcséket tartalmaz, amik apró hő tükörként funkcionálnak, ezáltal közel 20%-kal jobb a hőszigetelési tulajdonsággal felruházva elemeinket. Építési rendszerünk jelenleg a leggazdaságosabb és Öko-hatékonyabb hőszigetelési-építési technológiát képviseli.

5 Az IsoShell épületek főbb tulajdonságai a könnyű és olcsó fenntarthatóság mellett, hogy bekerülési költségük nem haladja meg a hagyományos technológiákkal épület házakét, sőt a járulékos előnyei már a szerkezetépítés fázisában előnyt biztosítanak a költségekben (egy lépésben építünk szerkezetet és hőszigetelünk). Építési rendszerünk átgondoltsága precízebb, gyorsabb és minőségi szerkezetépítést eredményez (légzáró + hőszigetelt+ teherbíró), viszont innovatív jellege ellenére is lehetőségünk van az önerős, házilagos kivitelezést.

6 energiatkarékos újrahasznosítható fenntartható

7 ENERGETIKAI KÖVETELÉMÉNYEK

8 ELEMEINK ALAPANYAGA Az építőelemeink alapanya a BASF által gyártott és forgalmazott Neopor 2400-as jelzésű polisztirol. Ez a grafit szemcséket is tartalmazó EPS anyag a jelenleg legkorszerűbb 20%-kal jobb hővezetési és mechanikai kemény hab. tulajdonságokkal bíró, hőszigetelő

9 IsoShell GYÁRTÁSI FOLYAMAT
Az anyag innen először az elő habosítóba kerül ahol közel 150 Celsius fokon gőz hatására előhabosodik az alapanyag, így a só szerű állapotból meghatározott átmérőjű polisztirol gyöngyök képeződnek.

10 A polisztirol gyöngyök az elő habosítóból a vászonanyagból készült silókba kerülnek.
Rövid pihentetési időszak után innen az anyag az elosztó silóba majd a formahabosító szerszámokba jut.

11 A késztermék az öntőformából kikerülve a pihentetőbe kerül ahol anyagsűrűségtől függően akár 1 hetet is eltöltenek, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle illetve a zsugorodási folyamat végbemenjen. Általános esetben az anyag zsugorodása 0,2%. A selejtes termékek újrahasznosítását egy egyszerű daráló segítségével, a minőséget nem befolyásoló mennyiségben adagolva visszajuttatjuk a gyártás folyamatába.

12


Letölteni ppt "TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható."

Hasonló előadás


Google Hirdetések