Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS PROGRAM MÉRK. HOL VAN MÉRK? NYÍRSÉG- ECSEDI LÁP Mérk Báthory legenda.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS PROGRAM MÉRK. HOL VAN MÉRK? NYÍRSÉG- ECSEDI LÁP Mérk Báthory legenda."— Előadás másolata:

1 INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS PROGRAM MÉRK

2 HOL VAN MÉRK? NYÍRSÉG- ECSEDI LÁP Mérk Báthory legenda

3 MÉRK Mérk nagyközség rangú, mintegy 2.263 fő lélekszámú település. A lakosság 25 %-a roma, 42 %-a pedig német származású.

4 MÉRKI ÁPOLÓ-GONDOZÓ OTTHON Idősotthon (impozáns) Támogatott Lakhatás mint a szomszédé !

5 INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK ALAKULÁSA, Valódi otthonok

6 ÉPÜLETEINK: 6 db 12 fős Lakóotthon 1 db 5 fős Lakóotthon 1 db 25 fős Lakócentrum 1 db Szolgáltató Ház 1 db Foglalkoztató Mérk Fábiánháza Ökörítőfülpös TELEPÜLÉSEK:

7 LAKÓK KIKÖLTÖZTETÉSÉNEK MÓDJA A történet RÓLUK szól: MÓNIKA Fábiánházi lakos volt 2014-ig, onnan került be az intézménybe. Sajnos a távolság miatt gyermekeivel ritkán találkozik. Az új otthona gyermekeihez közel lesz, így akár naponta találkozhat velük.

8 A PROJEKT EGY VALÓDI SZTORI-BANK Boldizsár Egész életét intézményben töltötte. Több évet élt Ökörítófülpösön. Barátnőjével is ott ismerkedett meg. Közös gyermeküket a nagyszülők nevelik. Az új otthona segítségével élettársával visszakerülnek életük meghatározó helyszínére, gyermekük közelébe.

9 ÉS MÉG SOKAM MÁSOK: Szilvia Az intézményben párkapcsolatot alakított ki, ami nagyon jó hatással van mentális állapotára. Az az otthon egy új jövőkép, egy valódi esély arra, hogy társával életperspektívájuk legyen. Sándor Fábiánházáról került az intézménybe, ahol addig családjával együtt élt. Nagy vágya, hogy visszakerüljön az életét meghatározó településre – ahová most már intézményben kialakult párjával együtt fog költözni.

10 KITAGOLÁSI FOLYAMAT Az elsődleges szempont: lakóink hazamennek! Ők állnak a kitagolási folyamat központjában – mi ehhez csak a megfelelő „légkört” igyekszünk biztosítani. Megújul a foglalkoztató Tréning konyha+nappali

11 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS PROGRAM MÉRK. HOL VAN MÉRK? NYÍRSÉG- ECSEDI LÁP Mérk Báthory legenda."

Hasonló előadás


Google Hirdetések