Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív."— Előadás másolata:

1 Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív bemutatása (földrajzi, közigazgatási jellemzők, gazdaságföldrajzi adottságok, erősségek és gyengeségek a megye vonatkozásában általában, egyéb kiemelendő tényezők). 2.A KSH honlapján elérhető adatok alapján mutassa be a megye helyzetének változását a 2005-2010 időszakban a népesség, a foglalkoztatás és munkanélküliség, a jövedelmek, a GDP, a szociális és közlekedési infrastruktúra, a GDP és a gazdasági tevékenység adatainak változása alapján. Ábrázolja a felsorolt adatokat grafikonon, ill. táblázatban, és értelmezze a leolvasott tendenciákat. 3.A fenti adatok alapján jellemezze a megye elmúlt 5 évének tendenciáit, fogalmazza meg a legfontosabb problémákat, és tegyen javaslatokat a fejlesztés lehetőségeire. Hasonlítsa össze megállapításait a megyei területfejlesztési koncepció (ld, Térport honlap) fő prioritásaival. 2) Az elkészített anyagból a tanórán egyeztetett időpontban tartson 10 perces PowerPoint-os szóbeli prezentációt, felkészülve az anyaghoz kapcsolódó kérdésekre és megvitatásukra. A megadott határidőre nyújtsa be az erről szóló írásos összefoglalót. Az előadás vagy az írásos összefoglaló esetleges hiányosságait a szorgalmi időszakon belül megadott határidőig pótolni kell a félév aláírásának megadása érdekében. Az írásos összefoglalót nyomtatott formában, az 1. pontban meghatározott szerkezetben kell benyújtani. Egyénileg választott kiegészítő anyagok, táblázatok, grafikák csak a megadott szerkezetet követő külön pontban („Mellékletek”) helyezhetők el. Az anyag végén – az abban felhasznált bármilyen szakirodalom vonatkozásában – korrekt forrásjegyzék elhelyezése kötelező. 3) Az egyéni feladattal kapcsolatok kötelezően betartandó határidők: Nappali tagozat: 2012.04.11 (szerda) 16.00 óra Levelező tagozat: (itt szóbeli prezentáció nincs, csak az írásos anyag beadása kötelező): határidő: 2012.04.13. 12.00 ó, a GT tanszék titkárságára, név feltüntetésével.

2 Adatforrások Megyei területfejlesztési koncepciók: Térport adatbázis: –http://www.terport.hu/teruletfejlesztes/megyek/fejlesztesi-dokumentumokhttp://www.terport.hu/teruletfejlesztes/megyek/fejlesztesi-dokumentumok –Itt a megfelelő dokumentumot és megyét kiválasztva a dokumentum letölthető. KSH honlap: www.ksh.hu / „Adatok” menüpont – Táblák (Stadat almenü)www.ksh.hu Területi adatok – itt az éves adatokat válasszuk valamennyi mutatóhoz (2005-2010-re; illetve ezen időszakon belül elérhető adatokra) –Népesség, népmozgalom : 6.1.1 Lakónépesség; 6.1.3. Népsűrűség –Társadalom Foglalkoztatottak, munkanélküliek, gazd. aktívak, gazd.inaktívak (6.2.1.1-6.2.1.4) Alkalmazásban állók nettó átlagkeresete (6.2.1.11) Lakásállomány (6.2.2.1) Bölcsődei férőhelyek száma (6.2.3.4) Felsőfokú intézményben tanulók száma lakóhely szerint (6.2.5.2) –Gazdasági adatok Egy főre jutó GDP (6.3.1.2) Működő vállalkozások száma (6.3.2.2) Beruházások teljesítményértéke (6.3.3.2) Kutató – fejlesztő helyek (6.3.4.1) –Közúti gépjármű állomány, személygépkocsi (6.4.6.2) –Információ, kommunikáció: Internetes előfizetések száma (6.4.7.4)


Letölteni ppt "Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív."

Hasonló előadás


Google Hirdetések