Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív."— Előadás másolata:

1 Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív bemutatása (földrajzi, közigazgatási jellemzők, gazdaságföldrajzi adottságok, erősségek és gyengeségek a megye vonatkozásában általában, egyéb kiemelendő tényezők). 2.A KSH honlapján elérhető adatok alapján mutassa be a megye helyzetének változását a időszakban a népesség, a foglalkoztatás és munkanélküliség, a jövedelmek, a GDP, a szociális és közlekedési infrastruktúra, a GDP és a gazdasági tevékenység adatainak változása alapján. Ábrázolja a felsorolt adatokat grafikonon, ill. táblázatban, és értelmezze a leolvasott tendenciákat. 3.A fenti adatok alapján jellemezze a megye elmúlt 5 évének tendenciáit, fogalmazza meg a legfontosabb problémákat, és tegyen javaslatokat a fejlesztés lehetőségeire. Hasonlítsa össze megállapításait a megyei területfejlesztési koncepció (ld, Térport honlap) fő prioritásaival. 2) Az elkészített anyagból a tanórán egyeztetett időpontban tartson 10 perces PowerPoint-os szóbeli prezentációt, felkészülve az anyaghoz kapcsolódó kérdésekre és megvitatásukra. A megadott határidőre nyújtsa be az erről szóló írásos összefoglalót. Az előadás vagy az írásos összefoglaló esetleges hiányosságait a szorgalmi időszakon belül megadott határidőig pótolni kell a félév aláírásának megadása érdekében. Az írásos összefoglalót nyomtatott formában, az 1. pontban meghatározott szerkezetben kell benyújtani. Egyénileg választott kiegészítő anyagok, táblázatok, grafikák csak a megadott szerkezetet követő külön pontban („Mellékletek”) helyezhetők el. Az anyag végén – az abban felhasznált bármilyen szakirodalom vonatkozásában – korrekt forrásjegyzék elhelyezése kötelező. 3) Az egyéni feladattal kapcsolatok kötelezően betartandó határidők: Nappali tagozat: (szerda) óra Levelező tagozat: (itt szóbeli prezentáció nincs, csak az írásos anyag beadása kötelező): határidő: ó, a GT tanszék titkárságára, név feltüntetésével.

2 Adatforrások Megyei területfejlesztési koncepciók: Térport adatbázis: –http://www.terport.hu/teruletfejlesztes/megyek/fejlesztesi-dokumentumokhttp://www.terport.hu/teruletfejlesztes/megyek/fejlesztesi-dokumentumok –Itt a megfelelő dokumentumot és megyét kiválasztva a dokumentum letölthető. KSH honlap: / „Adatok” menüpont – Táblák (Stadat almenü)www.ksh.hu Területi adatok – itt az éves adatokat válasszuk valamennyi mutatóhoz ( re; illetve ezen időszakon belül elérhető adatokra) –Népesség, népmozgalom : Lakónépesség; Népsűrűség –Társadalom Foglalkoztatottak, munkanélküliek, gazd. aktívak, gazd.inaktívak ( ) Alkalmazásban állók nettó átlagkeresete ( ) Lakásállomány ( ) Bölcsődei férőhelyek száma ( ) Felsőfokú intézményben tanulók száma lakóhely szerint ( ) –Gazdasági adatok Egy főre jutó GDP ( ) Működő vállalkozások száma ( ) Beruházások teljesítményértéke ( ) Kutató – fejlesztő helyek ( ) –Közúti gépjármű állomány, személygépkocsi ( ) –Információ, kommunikáció: Internetes előfizetések száma ( )


Letölteni ppt "Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív."

Hasonló előadás


Google Hirdetések