Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

- 2011-ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "- 2011-ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos."— Előadás másolata:

1

2 - 2011-ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos elem) kiépítésekben, 2013-tól már Ázsia számít az első számú napelem beruházónak, - 2012-ben a világ napelemeinek 57%-át telepítették, és az előrejelzések szerint a következő években is jelentős és folyamatos növekedés várható az ázsiai és óceáni régióban. Napelem piaci előrejelzések:

3 - legnagyobb piac Kína 11,3 GW kiépítéssel, második Japán 6,9 GW-tal, az USA a harmadik 4,8 GW-tal. a korábban évekig világelső Németország 3,3 GW kiépítéssel ma Európában a legnagyobb, világszinten a negyedik, - Európában a németek után Olaszország, Nagy-Britannia, Románia és Görögország építette ki a legtöbb napelemes rendszert. - Németországban ma már a nappali csúcsidőszakban a villamos energia nagyobb részét nap- és szélenergia szolgáltatja. - Európában hazánk a kis kiépítésű országok közé tartozik.

4 Új fotovoltaikus rendszerek kiépítésének növekedése és eloszlása a piac szereplők tekintetében a 2013-as, 2014-es évben

5 A jövő a napelemé! - 2014-es előrejelzéseket nézve, jelentős növekedés várható a világban: 46GW a várható összes új kiépítés, - ez 20-25%-os növekedést jelenhet az előző évhez képest. A bővülés motorja Ázsia lesz, főként Kína napelemes programja növeli leginkább a világ PV kapacitását, - Európában 11-12 GW lehet az új telepítés összteljesítménye ebben az évben. A német és olasz piacon kívül Nagy-Britannia, Belgium, Dánia, Franciaország, de általában sok kis országban várható kiegyensúlyozott növekedés,

6 -A fejlődő országok térnyerése az előrejelzések szerint 2017- re 10GW fölé nőhet az ott telepített napelemek éves összteljesítménye, ami a mostani számok háromszorosa. Dél-Afrika, Törökország, Brazília, Chile, Izrael és Thaiföld dinamikus napelemes növekedésére lehet elsősorban számítani. - 2018-ra át fogja lépni az évi 100 GW kapacitást az évente telepített napelemek összteljesítménye – azaz mintha évente 100 új paksi blokkot építenének szerte a világban napelemekből. Összegszerűen ez azt jelenti, hogy 4 év múlva a napelemes rendszerek piaca 50 milliárd dolláros lesz.

7 - Összességében tehát a világ minden táján további és folyamatos növekedés várható. - Sajnos ez a hazai piacról nem mondható el, a hazai energiastratégia a múlt évszázad energetikai megoldásait támogatja kiemeltebben, a megújulókat inkább csak szóban. Egyedül az EU-s források és pályázatok tartják szinten a hazai napelemes piacot jelenleg, de komoly növekedést itthon egyelőre nem várhatunk. - 2020-ig 13%-os megújuló energia-termelési arányt kell produkálni hazánknak. Ezzel, nem sokkal maradunk el Szlovákiától, Lengyelországtól és Csehországtól, ugyanakkor Románia a 24 százalékos vállalásával kiemelkedik a térségben.

8 2008 -2018 évi fotovoltaikus rendszerek várható kiépítés növekedése

9


Letölteni ppt "- 2011-ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos."

Hasonló előadás


Google Hirdetések