Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a."— Előadás másolata:

1 Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz

2 “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a főnöküket.” Horváth & Dubecz

3 Kinek a stratégiája? Egyéni Intézményi KLIK (fenntartó) – Nyerni (megvalósítani, elérni, nyomot hagyni) – Nem veszíteni (túlélni, nem kitűnni, nyugdíjba menni) Horváth & Dubecz Aki mer, az nyer avagy aki nem mer, nem nyer. Esetleg: aki nem mer, az nyer?

4 Egyéni stratégiai opció Horváth & Dubecz

5 A vezető… (90 LinkedIn kommentelő definíciója alapján) Horváth & Dubecz

6 Intézményi stratégia Extenzív vagy intenzív fejlődés? –Növekedés, összehúzódás –Célcsoport váltás/változás? Hol legyen a helyünk? –Mi marad utánam? –Mit akarnak a kollégák? –Mi az elvárás „felülről”? –Mi az elvárás „kívülről”?

7 Extenzív vagy intenzív fejlődés? Célcsoport váltás/változás Ugyanazt ugyanazoknak Ugyanazt több embernek –Kevesebb embernek Mást ugyanazoknak Mást több embernek –Kevesebb embernek

8 Hol legyen a helyünk? Mi marad utánam? –Márványtábla? –Nélkülem is továbbműködő szervezet? Mit akarnak a kollégák? –A vezetés nem demokratikus, de ésszerű viselkedést kíván –Ki vezet, kit? –Változás menedzselés Fenti elvárások? –Teljesíteni vagy nem ütközni? Külső elvárások –Szolgáltatás vagy misszió? (vagy? és? és/vagy?

9 JÖVŐKÉP MEGHONOSÍTANI KÍVÁNT SZERVEZETI KULTÚRA DIAGNÓZIS Szervezeti kultúra fejlesztés, változásmenedzsment Egyetértés, hogy hova akarunk eljutni = Kívánt állapot A szervezetfejlesztés modellje KÜLDETÉS Egyetértés, hogy hol tartunk = Jelenlegi helyzet STRATÉGIA

10 A KLIK küldetése „Az állami felelősségvállalás megjelenítőjeként elkötelezettek vagyunk a minőségi, esélyteremtő magyar köznevelés ügye iránt. A felnövekvő nemzedék biztonságos fizikai és szellemi fejlődéséért társadalmi együttműködésben dolgozunk. Magyarország legnagyobb szervezeteként stabilitást és kiszámíthatóságot nyújtunk az intézményeknek, a munkatársaknak és versenyképes tudás megszerzésének lehetőségét a diákoknak”

11 1.HITELESSSÉG 2.SZAKMAISÁG 3.EREDMÉNYORIENTÁLTSÁG 4.ELKÖTELEZETTSÉG 5.EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÉSZSÉG 6.KISZÁMÍTHATÓSÁG 7.INNOVÁCIÓ ÉS KREATIVITÁS 8.TISZTELET A KLIK értékei

12


Letölteni ppt "Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések