Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gráf szélességi bejárása. Cél Az algoritmus célja az, hogy bejárjuk egy véges gráf összes csúcsát és kiírjuk őket a kezdőcsúcstól való távolságuk szerint.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gráf szélességi bejárása. Cél Az algoritmus célja az, hogy bejárjuk egy véges gráf összes csúcsát és kiírjuk őket a kezdőcsúcstól való távolságuk szerint."— Előadás másolata:

1 Gráf szélességi bejárása

2

3 Cél Az algoritmus célja az, hogy bejárjuk egy véges gráf összes csúcsát és kiírjuk őket a kezdőcsúcstól való távolságuk szerint növekvő sorrendben. Megvalósítás Berakjuk az épp meglátogatott csúcsot a sorba, hogy majd a megfelelő időben a szomszédjaira is sort keríthessünk. Általános lépés: vesszük a sor elején levő x csúcsot, töröljük a sorból, meglátogatjuk azokat az y szomszédjait, amelyeket eddig még nem láttunk, majd ezeket az y csúcsokat a sor végére tesszük.

4 Kijelöljük a kezdő csúcsot. Jelen esetben ez a 12-es értékű. Bekerül a listába, viszont rögtön ki is vesszük, és kiírjuk a tartalmát. Kiírt értékek: 12,

5 Bekerül a sorba az összes szomszédja, és kapnak egy jelölést, hogy újra ne foglalkozzunk velük.

6 Vesszük a sor elején lévő csúcsot, és felkeressük az összes szomszédját, hogy be tehessük a sorba, majd kivesszük a sor elején állót és kiírjuk az értékét. Kiírt értékek: 12, 10

7 Ezt folytatjuk, amíg még van jelöletlen csúcsunk. Kiírt értékek: 12, 10, 5

8 Kiírt értékek: 12, 10, 5, 33,

9 Kiírt értékek: 12, 10, 5, 33, 4

10 Kiírt értékek: 12, 10, 5, 33, 4, 9

11 Kiírt értékek: 12, 10, 5, 33, 4, 9, 43

12 Kiírt értékek: 12, 10, 5, 33, 4, 9, 43, 76


Letölteni ppt "Gráf szélességi bejárása. Cél Az algoritmus célja az, hogy bejárjuk egy véges gráf összes csúcsát és kiírjuk őket a kezdőcsúcstól való távolságuk szerint."

Hasonló előadás


Google Hirdetések