Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NAPENERGIAHASZNOSÍTÁS. FÓKUSZBAN AZ OKTATÁS ??? MIÉRT NINCS ???

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NAPENERGIAHASZNOSÍTÁS. FÓKUSZBAN AZ OKTATÁS ??? MIÉRT NINCS ???"— Előadás másolata:

1 NAPENERGIAHASZNOSÍTÁS. FÓKUSZBAN AZ OKTATÁS ??? MIÉRT NINCS ???

2 FÓKUSZBAN A VILLAMOS ÁRAM !!! MIÉRT ??? MERT ELEKTROMOS ÁRAMOT MAJDNEM MINDENNEL LEHET GERJESZTENI. A FOSZILIS ENERGIAHORDOZÓK JELENTŐS RÉSZE IS AZT TERMEL.

3 FÓKUSZBAN A VILLAMOS ÁRAM !!! A nagy BUM a BAM! „A kongresszuson különös figyelmet fordítottak az egységes gazdasági terv kérdésére, amely terv elsősorban a közlekedés, a fűtő anyagtermelés, a kohászat talpra­ állítását irányozta elő. Ebben a tervben legfőbb helyet az egész népgazdaság villamosításának kérdése foglalta el,mint,10—20 évre terjedő nagyszabású programot' III. Sándor cár Transzszibériai és a Bajkál Amur vasút

4 EZ A FÓKUSZÁLÁS JELEN VOLT ÉS VAN FOSZILIS ÉS AZ ATOMENERGIA ESETÉBEN IS ELMONDHATÓ VOLT !!!! NUKLEÁRIS AGYMOSÓ BUSZ SZOMBATHELYEN. VÁJÁRKÉPZÉS ÚJRAINDÍTÁSA AZ ORSZÁG TÖBB HELYSZÍNÉN.

5 ÉRDEKES MÓDON A NAP ENERGIÁJA POLITIKAI, GAZDASÁGI TÉREN CSAK AKKOR KERÜL FÓKUSZBA HA MEG KELL ADÓZTATNI. TÁMOGATÁS TERÜLETÉN SZERÉNYEN ELBÚJIK A KIEMELT IDŐSEBB TESTVÉREI KÖZÖTT.

6 A szakképesítéssel rendelkező képes: -egyszerű multimédiás és kommunikációs alkalmazásokat kezelni - adatmentést végezni, informatikai biztonsági eszközöket használni - LAN és WAN hálózatokat használni - terveket, műszaki leírásokat olvasni, értelmezni - fém és műanyag munkadarabokat megmunkálni - villamos és mechanikai kötéseket készíteni - kisgépeket, kéziszerszámokat használni a technológiai alapműveleteknél - csatlakozó vezetéket létesíteni - fogyasztásmérő helyet kialakítani - lakás és épület elosztó berendezést szerelni - erősáramú és gyengeáramú alapszerelést létesíteni - épület villamos berendezést szerelni, javítani, karbantartani, kezelését betanítani - világítási berendezést szerelni - szabadvezetéki csatlakozó vezetéket létesíteni az érvényes előírások szerint - kábeles csatlakozó vezetéket létesíteni - víz és tűzzáró kábelátvezetést készíteni - külső villámhárító berendezést szerelni - belső villámvédelmet kialakítani - üzemi ellenőrző méréseket és vizsgálatokat végezni - ipari energia elosztó hálózatot szerelni - ipari elosztó berendezést szerelni, telepíteni - kapcsoló berendezést szerelni, telepíteni - vezérlő- és szabályozó berendezést szerelni, telepíteni - fotovoltaikus berendezést szerelni - ipari villamos berendezést javítani, karbantartani, kezelését betanítani - egyen és váltakozó áramú gépet telepíteni, működtetni -Két évvel ezelőtti hivatalos állásfoglalás „ Napelem szereléséhez nem szükséges szakképesítés” EDDIG JUTOTTUNK EL 5 ÉV ALATT Szakképesítés ráépülésként a 13 felsorolt szakterület között nem szerepel (kisfeszültségű kábelszerelő, villamos alállomás kezelő, villamos gép és készülék kezelő stb.)

7 A NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS TERÜLETÉN EURÓPÁBAN AZ UTOLSÓ HELYEN VAGYUNK!

8 A HELYZET MÉGSEM ANNYIRA SZOMORÚ MERT A MNNSZ (MAGYAR NAPELEM NAPKOLLEKTOR SZÖVETSÉG) ÁLLAMI MEGBIZÁS NÉLKÜL IS FELVÁLLALTA A PROBLÉMA RÉSZLEGES MEGOLDÁSÁT.

9 A KÍSÉRLETI PROGRAM ÜNNEPÉLYES MEGNYITÁSA SZÉKESFEHÉRVÁR, ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ INTÉZET 2010 FEBRUÁR

10 RADRIANASOLO RICHÁRD MADGASZKÁR KONZULJA BEJELENTI A KISÉRLETI KÉPZÉSBEN VALÓ RÉSZVÉTELT

11 A TÁVOKTATÁSI HÁLÓZAT ÉS KAPCSOLATRENDSZER KIALAKÍTÁSA

12 TANULÓPÁRBAN TANÁR ÉS DIÁK

13 TANTERMI ELŐKÉSZÍTÉS A SZERELÉSI GYAKORLATOKHOZ

14 EGYÉNI VÁLLALKOZÓK CSOPORTJA

15 MUNKAERŐPIACI KÉPZÉS SALGÓTARJÁN I. 2011 OKTÓBER-2012 JANUÁR TANANYAG ÉS TECHNOLÓGIA BEMUTATÓ

16 MIT SIKERÜLT VÉGSŐ SORON ELÉRNI ? AKKREDITÁLÁSRA KERÜLTEK A KÖVEKTKEZŐ SZAKTERÜLETEK: Napenergia hasznosító berendezések szerelése beüzemelése karbantartása. Napenergia hasznosító berendezések - szerelősegéd Kisteljesítményű napenergiával működő, villamos erőművek szerelése, beüzemelése, karbantartása. Kisteljesítményű napenergiával működő villamos erőművek szerelésének, beüzemelésének felelős műszaki vezetője

17 SÜSSÖN FEL A TE NAPOD IS RÉGIÓS PROGRAM BEMUTATÓ PROGRAM EGER

18 TÁVOKTATÁS MADAGASZKÁR SZERLÉSI GYAKORLAT

19 SÜSSÖN FEL A TE NAPOD IS RÉGIÓS PROGRAM VÁLLALKOZÓI ÉS LAKOSSÁGI KONFRENCIA SALGÓTARJÁN

20 SOLÁR KÉPZÉS ALACSONY ISKOLAI VÉGZETTSÉGŰ NŐK ÉS FÉRFIAK SZÁMÁRA I. BAKS 2014

21 SOLÁR KÉPZÉS ALACSONY ISKOLAI VÉGZETTSÉGŰ NŐK ÉS FÉRFIAK SZÁMÁRA II. BAKS 2014 FOLYAMATOS AKKREDITÁLT SOLÁR VÁLLALKOZÓI KÉPZÉSEK SALGÓTARJÁN, MAKÓ, SZEGED

22 BEMUTATÓ ÉS KÉPZÉSI TOBORZÓ PROGRAM : RENEXPO, CONSTRUMA, 2014 2015-BEN IS ERRE KÉSZÜLÜNK !

23 MIT KELL MEGOLDANI ? A duális képzés feltétel rendszereinek kialakítása. A főiskolai tartalmú solár képzési rendszerek beindítása. Műszaki tanár és szakoktató képzés.

24 GONDOLKODÁSI ÚTRAVALÓK

25 1 HEKTÁRON MEGTERMELHETŐ BEVÉTEL AKÁCFA 180-200 EZER FT. FÓLIÁS PARADICSOM 4-10 MILLIÓ FT. NAPERŐMŰ 16-32 MILLIÓ FT.

26 MI AZ A SZÉNDIOXID EGYENÉRTÉK ? A SZÉNDIOXID EGYENÉRTÉK AZT MUTATJA MEG, HOGY EGY AZONOS MENNYISÉGŰ GÁZ KÖRNYEZETROMBOLÓ HATÁSA HÁNYSZOROSA A SZÉNDIOXIDÉNAK. CH4 széndioxid egyenértéke 21

27 SOKSZOR A FOHÁSZ IS SEGÍTHET ! ( A Szent István Egyetemen talán ez különös szellemi töltést is kaphat) VAGY MÁR CSAK AZ ??? PEDIG A DOLGOK LEGTÖBB ESETBEN NAPNÁL VILÁGOSABBAK.

28 FOHÁSZ A NAPKORSZAKÉRT Add már Uram a Napkorszakot! Nem kérünk mi ezzel nagyot. Add, hogy mindenkié lehessen! Fényt, meleget olcsón vehessen. S csinálj törvényt Uram arra, hogy áldásod lehessen mindenki haszna! Csinálj törvényt arra is végre, hogy a háborúk helyett jöjjön el a béke. S a lelkek hegedűjén szólhasson szeretet.


Letölteni ppt "NAPENERGIAHASZNOSÍTÁS. FÓKUSZBAN AZ OKTATÁS ??? MIÉRT NINCS ???"

Hasonló előadás


Google Hirdetések