Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón."— Előadás másolata:

1

2 Sétahajózás a Dráván

3 A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón hajózik. A mintegy 150 km hosszan kanyarogó folyón hajózva, útlevél nélkül, többször is átlépjük a határt, hiszen van ahol mindkét part Magyarországhoz, illetve Horvátországhoz tartozik. A folyó hazai szakasza szinte teljes egészében védett terület, a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozik. A folyó mentén szálerdők, mocsarak láthatóak, a holtágakban tündérrózsa nyílik.

4 Itt honos a fekete gólya, a rétisas és a kerecsensólyom. A magyar mondavilágban a kerecsensólymot azonosítják „turulmadárként”. Az ősi magyar nyelv három szót ismert a sólymok különböző fajtáira: a kerecsen, a zongor (ebből származtatható a Zsombor név is) és a turul szavakat. Különösen látványos a Matty település melletti erdőben található Kormorán-sziget. A kormorán telep közelében van az a madár-emlékpark, ahol kopjafák emlékeztetnek minden Magyarországon már kihalt madárfajtára, például a darvakra és a halászsasra, gödényekre, a siketfajdra és a nyírfajdra stb.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Készítettem egy rövid videót is: http://www.youtube.com/watch? v=xheyCxfIxlAhttp://www.youtube.com/watch? v=xheyCxfIxlA 2013 Április


Letölteni ppt "Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón."

Hasonló előadás


Google Hirdetések