Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KIÁLLÍTÁS 2015. Kovács Szabina: Az Önképzőkörre Hogyha tanulni szeretnél, nagyszerü műveket látni, érteni régi s az új mesterek sok remekét; elcsent perceket.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KIÁLLÍTÁS 2015. Kovács Szabina: Az Önképzőkörre Hogyha tanulni szeretnél, nagyszerü műveket látni, érteni régi s az új mesterek sok remekét; elcsent perceket."— Előadás másolata:

1 KIÁLLÍTÁS 2015

2 Kovács Szabina: Az Önképzőkörre Hogyha tanulni szeretnél, nagyszerü műveket látni, érteni régi s az új mesterek sok remekét; elcsent perceket tölteni híres múzeumokban, templomok íve között, vagy Tisza partra ledőlve... Félve kutatni egy most születő kép szép szineit, lesni, mivé a világ általad átalakul. Várván, hogy Kati meglepetést fog mondani, újat. Nos, ha ez így van, tudd: itt a helyed mivelünk! 2010. február 9.

3 2007. Pécs Pécs, kövek a régi székesegyházból – s mi magunk a „mediterrán” tavaszban, ámulva és jókedvűen: ez az első kirándulásunk… (Szabó Antónia választása)

4

5 2009. Késmárk Töprengve, fáradtan rójuk Késmárk szélfútta útjait a mélyen járó fellegek alatt – alul erődítés; fent pártázatos csoda. (Imolyáné Erzsébet választása)

6

7 2009. Kassa Félárnyékban a Dóm előtt – bátran mérjük Kassa tágas utcáit: a fáradtság csak percnyi lehet… (Ihászné Katalin választása)

8

9 2010. Tákos Akár a kisiskolások a padban: áhítatosan, komolyan a szépség mennyboltja alatt – egy angyalt hallgatunk. (Bagi Mária választása).

10

11 2012. Bécsújhely A képek képe: tükrök és tükröződések, képek, keretek és vitrinek – ezek volnánk? Klárát hallgatjuk, s nézzük a kelyhet. (Szilágyi Klára választása)

12

13 2014. Bécs Mondhatatlan titok és béke – kőbe dermedt, hófehér Epheszosz Bécsben, nem is oly messze Mária Teréziától (Cserjés Katalin választása)

14

15 2011. Velence Mégis: ez volt a legszebb, a „szép enyészet” városa, Velence, halk hullámaival, aranyával (Magyarné Anna választása)

16

17 2014. Zirc Vadon szélén topogunk a kövek közt… mintha tudnánk; mintha értenénk! (Haranghyné Anka választása)

18

19 2012. Sopron Ide-függesztett finom mívű csipke és boltozat, oszlop s ablakok még az ablakok mögött is: bekeretezett világok (Haranghy Géza választása)

20

21 2011. Velence Mindenki fényképez itten… De hisz van is mit! Megállított pillanat a mi Velencénkben. (Ormos Zsuzsanna választása)

22

23 2011. Velence Nézzék csak! Hány csodás műtárgy fér el egyetlen meglopott pillanatban; egyetlen képkivágatban! És bizony, mi is jelen vagyunk… (Rozgonyiné Piroska választása)

24

25 2011. Budapest Nincsen már olyan mélyrétege a Budai Várnak, amit ne ismernénk… (Németh Katalin választása)

26

27 2012. Fertőrákos … semmilyen más antik építménnyel össze nem téveszthető a Mithras-szentély… Kik lehettek a bikaölés szertartásának hajdani résztvevői? (Lenkei Edit választása)

28

29 E szív dobbanása, lám, mi magunk vagyunk – ott rejtőzünk a mélyén, rácsok mögött, befelé vágyakozva

30


Letölteni ppt "KIÁLLÍTÁS 2015. Kovács Szabina: Az Önképzőkörre Hogyha tanulni szeretnél, nagyszerü műveket látni, érteni régi s az új mesterek sok remekét; elcsent perceket."

Hasonló előadás


Google Hirdetések