Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fótos Bálint.  Született 1931. Június 13.  Edinburgh, Skócia  3 évesen a katolikus anyja kezdte tanítani  8 évesen elvesztette az anyját  Ezek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fótos Bálint.  Született 1931. Június 13.  Edinburgh, Skócia  3 évesen a katolikus anyja kezdte tanítani  8 évesen elvesztette az anyját  Ezek."— Előadás másolata:

1 Fótos Bálint

2

3  Született 1931. Június 13.  Edinburgh, Skócia  3 évesen a katolikus anyja kezdte tanítani  8 évesen elvesztette az anyját  Ezek után az Edinburghi Akadémiára járt  14 évesen tanulmányt írt

4

5  18 évesen William Hamilton tanítványa lett  1850-ben a Camebridge-i Egyetemre ment tanulni  Az egyetemen beválasztják egy titkos társaságba  Maxwell lemezek feltalálásáért Rumford-medált kapott  1859-ben megkapta az Adams díjat Cambridge- ben, az eredeti Szaturnusz gyűrűinek stabilitása című esszéjéért

6  Eredetileg Daniel Bernoulli fedezte fel, ez az elmélet kibővült az utána következő John Herapath, John James Waterston, James Joule, és részben Rudolf Clausius laboreredményeivel. De ez hatalmas kutatást igényelt Maxwelltől, aki így tapasztalatai alapján is kitűnt, nem csak mint matematikus.

7  elektromos és mágneses felfedezéseinek matematikai formuláit, és egy összekapcsolódó differenciálegyenlet- gyűjteménybe foglalta össze.  gyors változás biztosítja, hogy az elektromos és mágneses mező a térben terjedni tudjon. A terjedési sebességet az abban az időben meglevő kezdetleges elektromos eszközök miatt csak megjósolni tudta. Maxwell ennek értékét 310 740 000 m/s-ra becsülte.

8

9  Ő volt a legjelentősebb képviselője az ismert skót Penicuik család fiatalabb ágának  axwell dolgozta ki azokat az egyenleteket, amelyek az elektromosság és mágnesesség alapvető törvényeit leírják

10 „A legmélyebb és leggyümölcsözőbb, amit a fizika tapasztalt Newton kora óta.” (Albert Einstein)

11 Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/James_Clerk_Maxwell http://hu.wikipedia.org/wiki/James_Clerk_Maxwell Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Fótos Bálint.  Született 1931. Június 13.  Edinburgh, Skócia  3 évesen a katolikus anyja kezdte tanítani  8 évesen elvesztette az anyját  Ezek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések