Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Halmazok Érettségi követelmények: Ismerje és használja a halmazok megadásának különböző módjait, a halmaz elemének fogalmát. Definiálja és alkalmazza gyakorlati.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Halmazok Érettségi követelmények: Ismerje és használja a halmazok megadásának különböző módjait, a halmaz elemének fogalmát. Definiálja és alkalmazza gyakorlati."— Előadás másolata:

1 Halmazok Érettségi követelmények: Ismerje és használja a halmazok megadásának különböző módjait, a halmaz elemének fogalmát. Definiálja és alkalmazza gyakorlati és matematikai feladatokban a következő fogalmakat: halmazok egyenlősége, részhalmaz, üres halmaz, véges és végtelen halmaz, komplementer halmaz. Ismerje és alkalmazza gyakorlati és matematikai feladatokban a következő műveleteket: egyesítés, metszet, különbség. Tudjon koordináta-rendszerben ábrázolni egyszerűbb ponthalmazokat. Véges halmazok elemeinek száma.

2 Halmazok I. Alapfogalmak: halmaz, halmaz eleme. Halmazon általában különböző dolgok összességét értjük. A halmazokat nagybetűkkel jelöljük: A, B, C, stb. Üres halmaz: Ø (nincs egy eleme sem). A halmaz elemének jelölése: a  A, illetve légy  {emlősök}

3 Halmazok II. Halmazok megadása: elemek megadásával: A = {1; 2; 3; 4; 5}; tulajdonság megadásával: B = {10-nél kisebb páratlan természetes számok}; Két halmaz egyenlő, ha elemeik megegyeznek. Halmazok ábrázolása: Venn-diagrammal.

4 Számosság Egy halmaz számosságán elemeinek számát értjük. C halmaz számosságának jelölése: ІCІ véges halmaz: számossága természetes szám; végtelen halmaz: számossága véges. Példa: | {a hét napjai} | = 7


Letölteni ppt "Halmazok Érettségi követelmények: Ismerje és használja a halmazok megadásának különböző módjait, a halmaz elemének fogalmát. Definiálja és alkalmazza gyakorlati."

Hasonló előadás


Google Hirdetések