Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Epres joghurtok élvezeti értékének objektív (műszeres) vizsgálata Prof. Romvári Róbert, az MTA doktora Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar Mezőgazdasági.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Epres joghurtok élvezeti értékének objektív (műszeres) vizsgálata Prof. Romvári Róbert, az MTA doktora Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar Mezőgazdasági."— Előadás másolata:

1 Epres joghurtok élvezeti értékének objektív (műszeres) vizsgálata Prof. Romvári Róbert, az MTA doktora Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar Mezőgazdasági Termékfeldolgozás és Minősítés Tanszék Termékminősítő Laboratórium VIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia Hotel Wellamarin, Zamárdi május 24.

2 Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar Mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségének vizsgálatához kapcsolódó kutatások TIOP /2/2F Modern Szolgáltató és Kutató Egyetem kialakítása Kaposváron Alpha MOS αFOX 4000 e-orr Alpha MOS αASTREE e-nyelv Érzékszervi és műszeres vizsgálati lehetőség Hallgatói vizsgálatok (PhD, MSc, BSc, TDK témák) TÁMOP B-10/1 és egyéb kutatási pályázati témák Külső szolgáltatás Bemutatkozás

3 Működési elv

4 Elektronikus orr 1. Mintavétel a gőztérből Szenzorsor jelei 2. Adatrögzítés 3. Adatfeldolgozás Mennyiségi Minőségi

5 Elektronikus nyelv 3. Adatrögzítés 2. Mintaelőkészítés (oldatkészítés) 1. Kondicionálás és kalibrálás 4. Adatfeldolgozás Mennyiségi Minőségi

6 Célunk a klasszikus érzékszervi vizsgálatok műszeres modellezése: - csoportazonosságok keresése, egyes értékmérők becslése - gyártási folyamatba építhető objektív gyorsvizsgálati módszerek kialakítását lehetővé tevő technológiai fejlesztések Pl: on-line alkalmazások során nem lehet humán panelt beépíteni a folyamatos minőségvizsgálathoz – ehhez kínálunk megoldást Nem célunk a klasszikus módszerek kiváltása, hiszen ezekre építve tudunk konkrét megállapításokat tenni a preferencia és az egyes érzékszervi szervi tulajdonságok vonatkozásában. A kalibrálási folyamat, vagy bármilyen minőségi jegyre utaló döntés alapja mindig a klasszikus eljárás kell, hogy legyen. CÉL

7 Fogyasztói preferencia tesztek Kereskedelmi forgalomban kapható joghurtok Laikus humán panel

8 Fogyasztói preferencia tesztek

9

10 Elektronikus szenzorsorok alkalmazása

11

12

13

14

15 Ivari szag kimutatása sertéshúsban e-orr vizsgálattal összevetés humán panellel Lenolajjal kiegészített sertéspárizsik e-orr vizsgálata összevetés humán panellel Narancslevek e-orr és e-nyelv vizsgálata összevetés humán panellel Akácmézek e-orr vizsgálata, hamisítás kimutatása Folyamatban levő vizsgálatok

16 Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségeink: Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar Mezőgazdasági Termékfeldolgozás és Minősítés Tanszék Termékminősítő Laboratórium 7400 Kaposvár Guba Sándor u Prof. Romvári Róbert, az MTA doktora


Letölteni ppt "Epres joghurtok élvezeti értékének objektív (műszeres) vizsgálata Prof. Romvári Róbert, az MTA doktora Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar Mezőgazdasági."

Hasonló előadás


Google Hirdetések