Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Morvai Mária-Júlia F3D3D4.  Adott egy G=(V,E)élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó,véges gráf. Továbbá adott.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Morvai Mária-Júlia F3D3D4.  Adott egy G=(V,E)élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó,véges gráf. Továbbá adott."— Előadás másolata:

1 Morvai Mária-Júlia F3D3D4

2  Adott egy G=(V,E)élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó,véges gráf. Továbbá adott egy s ∈ V forrás (kezdőcsúcs).  Határozzuk meg, ∀ v ∈ V csúcsra, s-ből v-be vezető legrövidebb utat és annak hosszát!

3  Az inicializáló lépés után a kezdőcsúcs 0, a többi csúcs végtelen súllyal szerepel az elsőbbségi sorban.

4 1. lépés:  kivesszük a prioritásos sorból az s csúcsot (mivel az ő prioritása a legkisebb)  s szomszédaira kiszámítjuk az s-ből kimenő éllel meghosszabbított utat. Ha ez javító él, azaz az s-en átmenőút rövidebb, mint az adott szomszédba eddig talált legrövidebb út, akkor a szomszédban ezt feljegyezzük (d és P tömbbe).

5 2. lépés:  C csúcs kiterjesztése  A-ba találtunk rövidebb utat

6 3.lépés:  A csúcs kiterjesztése:

7 4. lépés:  B csúcs kiterjesztése->nem kapunk rövidebb utat  D csúcs kiterjesztése

8 5.lépés:  Végső állapot, ahol s-ből adott pontokba menő út egyértelműen látszik


Letölteni ppt "Morvai Mária-Júlia F3D3D4.  Adott egy G=(V,E)élsúlyozott, irányított vagy irányítás nélküli, negatív élsúlyokat nem tartalmazó,véges gráf. Továbbá adott."

Hasonló előadás


Google Hirdetések