Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

14. DINAMIKA Összeállította: Nikli Károly 2012.02.06.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "14. DINAMIKA Összeállította: Nikli Károly 2012.02.06."— Előadás másolata:

1 14. DINAMIKA Összeállította: Nikli Károly 2012.02.06.

2 Az állókép dinamikája Nemcsak a mozgóképnek van dinamikája. A festészet története nagyon jól ismeri a mozgás értékeltetésének problémáját. Főleg a barokk és a romantika korszakában találunk erőteljes törekvéseket olyan dinamikus kompozíciók létrehozására, amelyek hozzásegítenek a lendület, a mozgás kifejezéséhez. Nemcsak a mozgóképnek van dinamikája. A festészet története nagyon jól ismeri a mozgás értékeltetésének problémáját. Főleg a barokk és a romantika korszakában találunk erőteljes törekvéseket olyan dinamikus kompozíciók létrehozására, amelyek hozzásegítenek a lendület, a mozgás kifejezéséhez.

3 Edgar Degas: Két táncos a színpadon (1874)

4 A mozgókép dinamikája A film esetében a mozgást, a lendületet nem kell „kifejezni", hanem csak meg kell mutatni. A film esetében a mozgást, a lendületet nem kell „kifejezni", hanem csak meg kell mutatni.

5 A mozgások típusai A kép tárgya mozog A kép tárgya mozog A kamera mozog A kamera mozog A tárgy és a kamera is mozog A tárgy és a kamera is mozog

6 A kép tárgya mozog Tímár Péter: Egészséges erotika (1985)

7 A kamera mozog Flying Cam

8 A tárgy és a kamera is mozog FedericoFellini: 8 és 1 / 2 (1963)

9 A mozgás dimenziói Mint minden mozgás, a tárgy- vagy kameramozgás is különféle lehet: Mint minden mozgás, a tárgy- vagy kameramozgás is különféle lehet: Sebességben Sebességben Irányban Irányban Időben Időben

10 Összefoglalva Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a képek dinamikai összetevője ugyanúgy stilisztikai mintázatokat alkot, mint a statikus kompozíció, és elsősorban az érzelmi, hangulati hatások létrejöttében játszik szerepet. Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a képek dinamikai összetevője ugyanúgy stilisztikai mintázatokat alkot, mint a statikus kompozíció, és elsősorban az érzelmi, hangulati hatások létrejöttében játszik szerepet.

11 vége


Letölteni ppt "14. DINAMIKA Összeállította: Nikli Károly 2012.02.06."

Hasonló előadás


Google Hirdetések