Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)"— Előadás másolata:

1 B12 vitamin Kozma Vivien

2 B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)

3 Található Állati szervezetekben, főleg a májban, húsban, tojásban és tejben találhat ó. Csak mikroorganizmusok szintetizálják.májbanhúsbantojásbantejbenmikroorganizmusok Növényekben nem fordul elő, amire ügyelniük kell a szigorú vegetáriusoknak. Az ovo-laktovegetáriusok kevésbé vannak kitéve a hiányából fakadó vészes vérszegénységnek.vegetáriusoknakvészes vérszegénységnek

4 Felfedezője Az 1910-es években jutott el a tudomány odáig,1910-es évekbentudomány hogy az évszázados tapasztalatokat összegezze. A tápláléknak az energiát szolgáltató tápanyagokon, az ásványi sókon és a vízen kívül egyéb járulékos anyagokat is kell tartalmaznia. Ezeket az anyagokat Kazimierz Funk lengyel biokémikus Kazimierz Funkbiokémikus nevezte el, vitaminoknak 1912-ben.1912

5 Mért szükséges A B12-vitamin más néven ciano- kobalamin. A vörösvérsejt- képzésben és anyagcsere folyamatok zavartalan lebonyolításához szükséges. Vegetáriánusoknak kiváltképp figyelniük kell pótlására, mivel leginkább húsokban található meg a B12-vitamin.

6 Vélemény Szedjétek sokan mert szerintem hasznos!! Ha nem szeditek betegek is lehettek,ezért fontos a B12 vitamin! Szedjetek sokat!!! Én a tablettát javaslom! Mert azt könnyebb szedni!!

7 Készítette:Kozma Vivien Remélem tetszett! !!!!!!!


Letölteni ppt "B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések