Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok"— Előadás másolata:

1 Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok

2 2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről
Törvény : az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályai környezet berendezés eszközök élelmiszer összetevők minőségi követelményei alkalmazott személyekkel szembeni követelmények

3 Tevékenység bejelentési kötelezettség:
élelmiszer előállító neve,címe előállítás helye tevékenységi kör Élelmiszerekkel szembeni minőségi követelmények JÓ MINŐSÉG Élelmiszerellenőrző hatóságok ellenőrzési, intézkedési feladatai

4 Hatósági élelmiszer ellenőrzés :
Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer-lánc biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság élelmiszerbiztonsági ellenőrzés ÁNTSZ / Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közegészségügyi ellenőrzés Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság élelmiszer ellenőrzés

5 Ellenőrző hatóságok jogai:
Belépni Iratokba betekinteni Térítésmentesen mintát venni Minőségvédelmi bírságot kivetni

6 Magyar Élelmiszerkönyv
57/2004. FVM rendelet Élelmiszerekre vonatkozó kötelező és ajánlott irányelvek gyűjteménye: kötelező előírások ajánlott irányelvek Hivatalos Élelmiszervizsgálati Módszertani Gyűjtemény

7 41/1999.(V.28.) FM rendelet az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról
Származás igazolás Szállítás Tárolás elkülönítve, hűtve, Lefagyasztás légmentes, jelölt csomagolásban

8 67/2007.(VII.10.)GKM-EüM-FVM-SZMM együttes rendelet a vendéglátó termékek előállításának feltételeiről Anyaghányad-nyilvántartás Közegészségügyi követelményeknek megfelelés Szállítás, tárolás Előrecsomagolt élelmiszerek Vendéglátó termék kiszállítása -ÁNTSZ engedélye alapján


Letölteni ppt "Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések