Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok. 2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről Törvény : az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok. 2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről Törvény : az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályai."— Előadás másolata:

1 Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok

2 2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről Törvény : az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályai környezet berendezés eszközök élelmiszer összetevők minőségi követelményei alkalmazott személyekkel szembeni követelmények

3 Tevékenység bejelentési kötelezettség: élelmiszer előállító neve,címe előállítás helye tevékenységi kör JÓ MINŐSÉG Élelmiszerekkel szembeni minőségi követelményekJÓ MINŐSÉG Élelmiszerellenőrző hatóságok ellenőrzési, intézkedési feladatai

4 Hatósági élelmiszer ellenőrzés : Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer-lánc biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság élelmiszerbiztonsági ellenőrzés ÁNTSZ / Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közegészségügyi ellenőrzés Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság élelmiszer ellenőrzés

5 Ellenőrző hatóságok jogai: Belépni Iratokba betekinteni Térítésmentesen mintát venni Minőségvédelmi bírságot kivetni

6 Magyar Élelmiszerkönyv 57/2004. FVM rendelet Élelmiszerekre vonatkozó kötelező és ajánlott irányelvek gyűjteménye: kötelező előírások ajánlott irányelvek Hivatalos Élelmiszervizsgálati Módszertani Gyűjtemény

7 41/1999.(V.28.) FM rendelet az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról Származás igazolás Szállítás Tárolás elkülönítve, hűtve, Lefagyasztás légmentes, jelölt csomagolásban

8 67/2007.(VII.10.)GKM-EüM-FVM- SZMM együttes rendelet a vendéglátó termékek előállításának feltételeiről Anyaghányad-nyilvántartás Közegészségügyi követelményeknek megfelelés Szállítás, tárolás Előrecsomagolt élelmiszerek Vendéglátó termék kiszállítása -ÁNTSZ engedélye alapján


Letölteni ppt "Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok. 2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről Törvény : az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések