Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mézeskalács készítése. Hozzávalók: 50 dkg finomliszt (finom) 1.25 dl méz 15 dkg porcukor 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 2 kk szódabikarbóna 2 db.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mézeskalács készítése. Hozzávalók: 50 dkg finomliszt (finom) 1.25 dl méz 15 dkg porcukor 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 2 kk szódabikarbóna 2 db."— Előadás másolata:

1 Mézeskalács készítése

2 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt (finom) 1.25 dl méz 15 dkg porcukor 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 2 kk szódabikarbóna 2 db tojás 15 dkg margarin

3 Elkészítés A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalóval egy jól formálható masszává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk, és a karácsonyi formákat kiszúrjuk. Előmelegített (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Azonnal puha lesz. Zárható dobozban tároljuk!

4


Letölteni ppt "Mézeskalács készítése. Hozzávalók: 50 dkg finomliszt (finom) 1.25 dl méz 15 dkg porcukor 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 2 kk szódabikarbóna 2 db."

Hasonló előadás


Google Hirdetések