Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A KÖZHÁLÓ PROGRAM minden közoktatási intézmény szélessávú Internet elérést kapott megjelent az interaktív táblákra is fordítható Informatikai Normatíva.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A KÖZHÁLÓ PROGRAM minden közoktatási intézmény szélessávú Internet elérést kapott megjelent az interaktív táblákra is fordítható Informatikai Normatíva."— Előadás másolata:

1 A KÖZHÁLÓ PROGRAM minden közoktatási intézmény szélessávú Internet elérést kapott megjelent az interaktív táblákra is fordítható Informatikai Normatíva A normatív támogatáson kívül, els ő sorban a szakképzési intézmények külön regionális pályázatokon vehettek részt interaktív tábla beszerzésére. Az Oktatási Minisztérium által el ő készített Nemzeti Fejlesztési Terv II. alapján 2010-ig a 62 ezer tanteremb ő l 40 ezerben interaktív tábla kerül felszerelésre. Az interaktív táblák használatához szükséges digitális tartalom szinte minden témakörben elérhet ő a Sulinet Digitális Tudásbázisban. Az interaktív táblák használatához, önálló digitális tartalomfejlesztéshez kapcsolódó akkreditált pedagógus- továbbképzési programok már elérhet ő ek. Továbbá már az iskolai rendszergazda képzésbe is beépült az interaktív táblák installálásához szüksége szakismeret.

2 Egy interaktív tábla hang nélkül olyan, mint a némafilm, amely ugyan óriási el ő relépés egy mozdulatlan fényképhez képest, de hatása messze elmarad a hangosfilmek néz ő re gyakorolt hatása mellett.

3 Interaktív tábla Ez egy olyan prezentációs, oktatási eszköz, amely egyesíti magában a tábla, vászon, számítógép és egy érint ő képerny ő funkcióit. hatékonyabbá tehetőek a tanórák jelentős méretben növelhető a tanulók aktív részvétele

4 Az interaktív tábla egy teljes interaktivitással rendelkez ő eszköz. A számítógép monitorát, billenyt ű zetét, az egeret és a vetít ő vásznat egyetlen egységbe foglalja.

5 Beszélhetnénk akár interaktív falról, interaktív vászonról, interaktív ablaküvegb ő l..., attól függ ő en, hogy milyen felületet teszünk interaktívvá. Ha történetesen ez egy tábla, vagy tábla alakú dolog, akkor már interaktív tábláról beszélünk.

6

7 A tudásszintet tekintve az alábbi táblák közül lehet választani:

8 Digitalizáló whiteboard

9

10 Hagyományos interaktív tábla

11 "Virtuális" interaktív tábla

12 Amire a kiválasztásnál érdemes figyelni: Funkcionalitás Fontos meghatározni, hogy mire szeretnénk használni az interaktív táblát, és hogyan kívánjuk beépíteni az egyes funkciókat az oktatásba. Képméret A láthatóság szempontját mérlegelve válasszuk ki a termünknek legmegfelel ő bb méretet. Hordozhatóság Döntsük el, hogy mennyire kívánjuk mozgatni a táblánkat. Tantermen belüli mozgatásnál válasszunk görg ő s kivitelt, tantermek között pedig virtuális eszközöket. Szoftver Ezt vásárlás el ő tt mindenképpen teszteljük le, és ha nem találjuk elég felhasználóbarátnak, akkor keressünk más terméket.

13 Második generációs digitális rajztáblák Els ő ként ötvözik a multi-touch és a tollal vezérelhet ő táblák tudását, el ő nyeit. A jelenlegi modellek egyszerre két ujjat ismernek fel, így lehet nagyítani, forgatni, görgetni velük. A táblákat 180°-kal meg is fordíthatjuk, így jobb- és balkezeseknek egyaránt kényelmesek lehetnek.

14 Alkalmazható el ő nyök a tanórákon:

15 A tanórák anyaga el ő re elkészíthet ő és újra felhasználható A tanórák anyaga folyamatosan fejleszthet ő, akár a tanítási folyamat alatt is A tanórák interaktívabbá tehet ő ek Az eszköz támogatja az IKT készségek elsajátítását Az interaktív táblák a kor színvonalának megfelel ő megjelenítést biztosítanak a tananyagnak Az interaktív táblákkal jelent ő sen megn ő het a diákokra fordítható id ő az órán

16

17

18

19

20 A táblaképek elmenthet ő k, sokszorosíthatók. Így a tanulók nyugodtan koncentrálhatnak a tanár mondanivalójára, csak a szóbeli kiegészítéseket kell jegyzetelniük, hiszen a táblára írtakat megkaphatják elektronikus formában is. Az adott tananyag magyarázatakor megjeleníthetjük a korábbi táblaképeket, így akár folyamatában is láthatjuk egy-egy bonyolultabb tétel bizonyítását is. Az interaktív táblákhoz fejlesztett szoftverek számos olyan kiegészítést tartalmaznak, amelyek ötvözik a hagyományos oktatásban használt táblák el ő nyeit. (Négyzetrácsos, vonalas, kottás, vaktérképes háttér egyetlen táblán; szerkesztési lehet ő ségek, egyéni méretezés).

21

22

23

24

25

26

27

28

29 http://aktivtabla.sulinet.hu www.iskola.okostabla.huiskola.okostabla.hu www.okostabla.hu www.lsk.hu http://www.interaktivtablamegoldasok.info/ softwarehttp://www.interaktivtablamegoldasok.info/ software www.iot.hu


Letölteni ppt "A KÖZHÁLÓ PROGRAM minden közoktatási intézmény szélessávú Internet elérést kapott megjelent az interaktív táblákra is fordítható Informatikai Normatíva."

Hasonló előadás


Google Hirdetések