Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel"— Előadás másolata:

1 Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Göcsej Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra /18. tétel

2 Tartalom jegyzék: Göcsej elhelyezkedése (képi elem)
A térség területe, népessége Környezeti adottságok Épített örökség A térség vonzerői Turisztikai vonzereje

3 Göcsej elhelyezkedése

4 A térség területe, népessége
Göcsej Zala megye legismertebb, legtöbbet emlegetett földrajzi - néprajzi tája Szeres településszerkezet (ez a településforma átmenet a csoportos és a szórványtelepülés között) Viszonylag kis népességű terület, a megye lakosságának 2,4 %-a él itt A térség településeinek népsűrűsége négy települést kivéve 1990 óta folyamatosan csökken.

5 Környezeti adottságok
A térség ökológiailag nagyon értékes, de nem védett terület Felszíne dombos - völgyes jellegű kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes, ám az országos és megyei átlaghoz képest viszonylag enyhe telű, hűvösebb nyarú a klímája Sok a forrás és a patak, valamint jóléti víztározó van Kustánszegen, van ledugózott termálkút Talaj termőképessége országos viszonylatban, legrosszabb minőségűek között van állatvilága változatos

6 Épített örökség Becsvölgye: Faharangláb, faluképi jelentőségű
Böde: római katolikus templom Csonkahegyhát: kettős faharangláb, faluképi értékű Dobronhegy: római katolikus templom Milejszeg: Műemlék jellegű Nagylengyel és Ormándlak római katolikus templom Petrikeresztúr temploma

7 A térség vonzerői Értékes földrajzi, természeti környezet.
Sok erdő, érintetlen természet. Kiváló kiránduló vidék. Göcsej a szegek vidéke, speciális település szerkezettel. Minden településen szép középületek, templomok. Felelhető, megőrzött népi hagyományok. Hagyományos életmód, paraszti gazdálkodás (aszalás, gyűjtögetés, tehéntartás). Kiváló vadászterület.

8 Turisztikai vonzereje
A Kustánszegi tó és a köré rendeződött turisztikai szolgáltatások, programok jelentik a turisztikai kínálatot. A tó partján kemping és panzió üzemel és a strand várja a turistákat. Néhány említésre méltó szolgáltatás a térségből: a Barlahidai Vadászház, Kandikó Vendégház Dobronhegyen, falusi turizmus . A kislengyeli kulcsos ház, a szálláshelyek, programok mellett már Kustánszegen is turistaház várja a Göcsejbe látogató bakancsos turistákat. Ifjúsági és gyermek csoportokat töltenek el itt egy-egy hetet a nyári időszakban. A göcseji táj, a természeti értékek, Göcsej múltja, történelme, kultúrája, hagyományai.

9

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések