Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Schiffer Csilla. „reflektív tanításon olyan, a pedagógiai tevékenységet folyamatosan és tudatosan elemző gondolkodást és gyakorlatot értünk, mely.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Schiffer Csilla. „reflektív tanításon olyan, a pedagógiai tevékenységet folyamatosan és tudatosan elemző gondolkodást és gyakorlatot értünk, mely."— Előadás másolata:

1 Dr. Schiffer Csilla

2 „reflektív tanításon olyan, a pedagógiai tevékenységet folyamatosan és tudatosan elemző gondolkodást és gyakorlatot értünk, mely biztosítja az oktató-nevelő tevékenység folyamatos önellenőrzését és ezen alapuló fejlesztését” (Szivák, 2010)

3 A reflektív gondolkodás fázisai 1. A probléma felismerése. 2. A probléma összevetése hasonló esetekkel, az adott helyzet sajátosságainak kiemelése. 3. A fentiek alapján a probléma újra fogalmazása, azonosítása. 4. Kísérletezés a megoldásokkal. 5. A kívánt és nem kívánt következmények át gondolása. (Schön idézi Szivák 2010)

4  …ha az emberek aktívan bevonódnak a döntéshozatalba, sokkal szívesebben vesznek részt annak megvalósításában is (Lewin)

5  Szivák Judit: A reflektív gondolkodás fejlesztése. MTSZSZ, Budapest, 2010


Letölteni ppt "Dr. Schiffer Csilla. „reflektív tanításon olyan, a pedagógiai tevékenységet folyamatosan és tudatosan elemző gondolkodást és gyakorlatot értünk, mely."

Hasonló előadás


Google Hirdetések