Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)"— Előadás másolata:

1 Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)

2 Általános kérdések: 1.) Mit jelent az a szó, hogy akut? (például, ha ezt olvassa, hogy akut esetben, ez mit jelent?) Válasz:

3 Általános kérdések: 2.) 1 gramm, hány milligrammal egyenlő? Válasz:

4 Általános kérdések: 3.) Sorolja fel az allergia jellegzetes tüneteit! Válasz:

5 Általános kérdések: 4.) Mik lehetnek a leggyakrabban fellépő gyógyszermellékhatások? Válasz:

6 Általános kérdések: 5.) Szükséges-e folyadék a gyógyszerek bevételéhez? Válasz: Igen (utána lsd. 6. kérdés) / Nem (esetén lsd. 7. kérdés)

7 Általános kérdések: 6.) Ha igen, akkor Ön szerint ezek közül melyikkel ajánlott? (több válasz is lehetséges) E.) Gyümölcslé F.) Ásványvíz, G.) Víz (csapvíz) H.) Alkohol tartalmú italok (pl.: sör) A.) Kávé B.) Tea C.) Tej, kakaó D.) Szénsavas üdítőitalok (pl.: Cola, Fanta... stb)

8 Általános kérdések: 7.) A gyógyszertárban készített gyógyszerek szignatúrái („cimke”) között, van-e alaki eltérés? (Nem tartalmi, azaz, nem lejárati idő, vagy a készítmény neve stb..) Válasz: Igen / Nem

9 Általános kérdések: 8.) Van-e jelentősége az eltérésnek? (egyéb esetén az alany ötletét be kell írni) Válasz: –Nem nincs –Igen: Esztétikai Egyéb: (az első abban különbözik a másodiktól, hogy...) A patika profilja, ízlése határozza meg milyen színű „címkéket” használ

10 Általános kérdések: 9.) Milyen kanáltípus(ok)kal szokás gyógyszert adagolni? (több válasz is lehetséges) Válasz: A.) Mokkás kanál B.) Kávés kanál C.) Gyerek kanál D.) Teás kanál E.) Evőkanál F.) a gyógyszereket nem szokták kanállal adagolni E.) Mindegyikkel szokták

11 Általános kérdések: Ez a kérdés csak akkor kell ha technikailag megoldható! 10.) Válassza ki ezek közül (5 típusú kanalat kell kirakni az asztalra, és hagyni, hogy az alany válasszon közülük), melyik a gyerek-, az evő-, és a teáskanál? Válasz: (megjelölni, melyiket ismerte fel az alany helyesen) Gyerekkanál Evőkanál Teáskanál

12 Általános kérdések: 11.) Lehet-e felezni egy tablettát? Válasz: Igen (lsd. A 12. kérdést) / Nem (lsd. 13. kérdést)

13 Általános kérdések: 12.) Ha igen, akkor milyen esetben? (fel lehet ajánlani válasznak – ha tanácstalanok az alanyok-: ha nagy, ha bevonat van rajta, ha van rajta vájat, ha kisgyereknek adjuk, ha lágy...) Válasz:

14 Általános kérdések: 13.) A szobahőmérséklet az maximum hány Celsius fokot jelent? Válasz:

15 Vény nélküli gyógyszerek: 14.) Ön szerint, miért lehet bizonyos gyógyszereket vény nélkül kapni? (milyen speciális tulajdonságuk/gaik lehet/nek? => ha tanácstalanok: mellékhatás terén, hatásuk terén, árukban stb...) Válasz:

16 Vény nélküli gyógyszerek: 15.) Meddig kell szedni egy vény nélküli szert? Válasz: (ötlet hiányában: A.) 1-2 nap, B.) amíg a tünetek fenn állnak, C.) 3-7 nap, D.) 1-2 hét, E.) akár több hónapig is, F.) gyógyszertől függően, akár évekig)

17 Vény nélküli gyógyszerek: 16.) Mit tesz, ha a tünetek nem enyhülnek miután bevette az első adagot? Válasz: (opciók, ha nincs egyéni ötlet A.) tovább szedem B.) változtatok az adagoláson, esetleg többet veszek be C.) tovább szedem, és ha 1-2 napon belül nincsen eredmény vásárolok egy másik vény nélküli szert D.) tovább szedem, és ha a tünetek 1-2 nap után sem enyhülnek, inkább elmegyek orvoshoz E.) hagyom a fenébe az egészet, mert magától is biztosan meg fog gyógyulni)

18 Vény nélküli gyógyszerek: 17.) Használ-e recept nélkül megvásárolható gyógyszereket? Válasz: Igen / Nem. Ha igen, akkor hol szerzi be őket (gyógyszertár, drogéria, benzinkút, hipermarket)

19 Vény nélküli gyógyszerek: 18.) Ugyanarra a problémára két különböző készítmény elérhető. Az egyik egy hatóanyagot tartalmaz, a másik viszont többet kombinációban. Ön melyiket választaná? (tekintsünk el az árbeli különbségektől) Válasz:

20 Vény nélküli gyógyszerek: 19.) El szokta-e olvasni a betegtájékoztatót?


Letölteni ppt "Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések