Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hubertusz a vadászok, lövészcéhek, erdészek, kohászok, csengetty ű készít ő k, mészárosok, sz ű csök és tímárok véd ő szentje, a kutyákat veszettség ellen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hubertusz a vadászok, lövészcéhek, erdészek, kohászok, csengetty ű készít ő k, mészárosok, sz ű csök és tímárok véd ő szentje, a kutyákat veszettség ellen."— Előadás másolata:

1 Hubertusz a vadászok, lövészcéhek, erdészek, kohászok, csengetty ű készít ő k, mészárosok, sz ű csök és tímárok véd ő szentje, a kutyákat veszettség ellen véd ő szent. Kutyaharapás, kígyómarás ellen kérik oltalmát.

2 A 15. századtól keletkezett legendája szerint el ő kel ő család elkényeztetett fia volt. Nagyon szeretett vadászni. Egy nagypénteki vadászatán az Ardennek erdejében megjelent el ő tte egy szarvas, agancsai közt a feszülettel, és egy égi hang megtérésre szólította föl. Két év múlva meghalt a felesége, Hubert remete lett, majd Rómában a pápa szentelte püspökké; angyalok vitték neki a szentelési öltözékb ő l hiányzó stólát.

3 Szent Hubertusz vagy Hubert (kb. 656 – 727. május 30., Németalföld ) a vadászok, erdészek, lövészcéhek véd ő szentje, aki kb. 705 és 727 között Liege városának püspöke volt (a város véd ő szentje).

4

5 A 15-18. században Eusztákhoz hasonlóan - és t ő le nem mindig megkülönböztethet ő en - vadászként vadászkürttel, vadászkéssel, karddal és kutyával, agancsa között feszületet hordozó szarvas el ő tt térdelve vagy püspökként pásztorbottal ábrázolták.


Letölteni ppt "Hubertusz a vadászok, lövészcéhek, erdészek, kohászok, csengetty ű készít ő k, mészárosok, sz ű csök és tímárok véd ő szentje, a kutyákat veszettség ellen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések