Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

De mi volt a baj a minimumfeltételekkel? A betegsúlyosság oldaláról közelítsünk…

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "De mi volt a baj a minimumfeltételekkel? A betegsúlyosság oldaláról közelítsünk…"— Előadás másolata:

1

2

3 De mi volt a baj a minimumfeltételekkel?

4 A betegsúlyosság oldaláról közelítsünk…

5 Ellátási szintek

6

7

8

9 Műszeres minimumfeltételek Racionálisan Szakmai elvárásoknak megfelelően Nem az ágyszámot kellene csökkenteni, ahol nem megy?

10 Személyi feltételek Nem az ágyszámot kellene csökkenteni ott, ahol nem megy?

11 Csak egy példa: tételes költségfelmérés Szepszis mikrobiológiai diagnosztika nélkül (kísérlet sem történt) Legkisebb átlagos költség: 7300 Ft A 100 000 Ft alatti átlagköltségek dominanciája PONTPÖRGETÉS

12 A jövő kilátásai Balkáni típusú egészségügy uniós országban Politikai döntések felvállalásának kérdése az átalakítás (de nemigen halasztható) A szakmánk? –Sodródik majd az átalakítás árjával –Humán erőforrás szempontjából a kedvezőtlen a helyzet –Ugyanakkor a fiatalítás kilátásai is rosszak (elvándorlás, terhelés, bérezés) –A feltételrendszer drága-amortizációs költség nincs- 5-10 éven belül újra elamortizálódnak az eszközeink –Minimumfeltételek, ál-intenzív osztályok, pont-pörgetés (kreativ kódolás) A rendszer egészében szorul gyökeres változásra (több pénz nem lesz –talán nem is kell- helyette nagyléptékű strukturaváltásra van szükség)

13

14

15 „Nem a buci kicsi, a pofátok nagy”


Letölteni ppt "De mi volt a baj a minimumfeltételekkel? A betegsúlyosság oldaláról közelítsünk…"

Hasonló előadás


Google Hirdetések