Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Intelligens Mérnöki Rendszerek Laboratórium Alkalmazott Matematikai Intézet, Neumann János Informatikai Kar, Óbudai Egyetem Mielőtt a virtuális térbe lépnénk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Intelligens Mérnöki Rendszerek Laboratórium Alkalmazott Matematikai Intézet, Neumann János Informatikai Kar, Óbudai Egyetem Mielőtt a virtuális térbe lépnénk."— Előadás másolata:

1 Intelligens Mérnöki Rendszerek Laboratórium Alkalmazott Matematikai Intézet, Neumann János Informatikai Kar, Óbudai Egyetem Mielőtt a virtuális térbe lépnénk

2 Óbudai Egyetem AMI-IMRL Horváth László Nem tudunk szerkeszteni csak definiálni. Sajátosságokat definiálunk, amelyek a beépített és definiált kontextusok mentén módosítják a modellt. Objektum modell, amelybe taxonómiában elhelyezett objektum-osztályok példányainak paraméterei, kapcsolatai, procedúrái kerülnek. Információt látni és abban gondolkodni. Tudásalapú rendszer. A küszöbtudás csak ritkán, saját felelősségre léphető át, amennyiben a modellezési műveletek végrehajtását nem akadályozza hibás eredménnyel. Modellépítés

3 Óbudai Egyetem AMI-IMRL Horváth László A viewport csupán egy kommunikációs felület ahol dinamikus navigáció segít. Amikor alakot építünk, matematikai eljárásokat instruálunk alkalmas topológia és függvények előállítására. Pl. nem rajzolunk görbéket! A számítógépes grafika, ergonómia okból visszafogottan, csak a fenti kommunikációt szolgálja. Veszély: a szem által, a grafikai megjelenítést látva szintetizált, a modellben nem létező „információ”!. Az akaratlanul a modellbe vitt információ kontextusba kerülve azonnal, gyakran rejtetten működik. A számítógépes grafika korlátozott szerepe A „grafikus tervezés” fogalom itt nem értelmezhető! Professzionális rendszer. Nem tölthetik a modellépítők munkaidőt evidenciákat tartalmazó üzenetek olvasásával és bezárásával.

4 Óbudai Egyetem AMI-IMRL Horváth László A gyors fejlődés miatt általánosan elterjedt tévedések Hagyományos mérnöki tevékenységek számítógépre vitele. A képzett hagyományos tervezőknek csak egy „programot” kell megismerni. A termékmodellezés csak korábban ismert mérnöki módszerek új eszközzel történő gyakorlati alkalmazása. Részproblémák megoldásának egyszerű szintetizálása, vagyis elég a partikuláris feladat-megoldási módszereket ismerni. A hagyományos CAD/CAM/CAE rendszerek hasonló szolgáltatásúak, ráadásul az olcsóbbak egyszerűbben „használhatók” és érthetők. Fizikailag megvalósítandó alkatrészek és egységek praktikus leírása a cél. Nem kell gondolkodni a mai problémamegoldáshoz nélkülözhetetlen többszintű absztrakcióban.


Letölteni ppt "Intelligens Mérnöki Rendszerek Laboratórium Alkalmazott Matematikai Intézet, Neumann János Informatikai Kar, Óbudai Egyetem Mielőtt a virtuális térbe lépnénk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések