Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MySQL adatbázis készítése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MySQL adatbázis készítése"— Előadás másolata:

1 MySQL adatbázis készítése
(rövid útmutató) Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára

2 Szükséges egy megfelelő szerveren regisztrálnia,
itt az Ultraweb-hez (uw.hu) adjuk meg az útmutatást: Az Ultraweb-en való regisztrációhoz szükséges egy (nem Ultraweb-es) cím !! A címen kattintson a Regisztráció - ra, majd olvassa el a házirendet – remélhetőleg elfogadja – ekkor regisztrálhat. A regisztráció eredményeképpen kap egy címet, valamint 200MB tárterületet amelyen elhelyezheti címen elérhető honlapját. MySQL adatbázis készítéséhez 20MB tárterület áll rendelkezésére, amit a címen bejelentkezve tud elérni. Az uw jelszavát, amit a regisztrációnál megadott címére küldtek, változtassa meg! Az , ftp és MySQL szolgáltatások eléréséhez az uw jelszava szükséges! Az ftp szerver elérése az uw.hu-ra való bejelentkezés után:

3 Az uw-re (saját loginnévvel) való bejelentkezés után
a menüből a MySQL oldalt választjuk majd az adatbázis létrehozása gombot:

4 Figyelem, a kapcsolódási példa mindenkinek egyedi!
továbblépés az adatbázis létrehozásához:

5 Az adatbázisra kattintunk :
és egy 3 mezős táblát hozunk létre „Vevok” néven:

6 A mezők specifikálása, majd a tábla mentése következik

7 Ha minden rendben, „megszületik” a tábla:
És itt láthatja a tábla jellemzőit: A táblában a mezők neve: Datum, Nev, szoveg

8 A HTML form ami létrehozza a „kérdőívet”:
<head><title>Vevok</title></head> <body> <center> <h1>Vevők hozzászólásai</h1> <form method="post" action="indexVevok.php"> <table width=90% border=1> <tr> <td height=50 align=left bgcolor=#999999> Név: <input name="hNev" type="text" size=16 maxlength=20 value=" <? echo $pNev; ?> " > </td> </tr> <tr> <td height=125 align=left valign=bottom bgcolor=#CCCCCC> <? echo $pVevok; ?> </td> Hozzászólás: <input name="hSzoveg" type="text" size=30> <input name="kuld" type="submit" value="Küld"> </table> </form> </center> </body> </html> Ide kell majd beszúrni a php kódot Ezek is a php kódhoz tartoznak A form-ban a beviteli mezők neve: hNev, hSzoveg A php kóddal kiegészített form elérése:

9 a ’ ’ jelek közé a jelszót írja!
A php kód, ami a „Vevok” tábla és a „kérdőív” közti kommunikáció egy részéért felelős: <?php // kapcsolódás @$DB=mysql_pconnect('sql2.ultraweb.hu','kollarne', '********'); if(!$DB) { // $DB = 0? echo 'Gáz van az adatbázissal'; exit; } mysql_select_DB('kollarne'); // új hozzászólas $pNev='Senki'; $pSzoveg=''; @$pNev=$_POST['hNev']; @$pSzoveg=$_POST['hSzoveg']; if($_POST['kuld']=='Küld' && $pSzoveg!='') mysql_query('INSERT INTO Vevok (Datum , Nev , szoveg ) VALUES (now(),"'.$pNev.'" ,"'.$pSzoveg.'");'); // korábbiak listázása $pVevok=''; $res=mysql_query('SELECT * FROM Vevok ORDER BY Datum DESC LIMIT 15'); while($row=mysql_fetch_array($res)) $pVevok='<font color=red>'.$row['Datum'].' '.$row['Nev'].':</font> '.$row['szoveg'].'<br>'.$pVevok; ?> A csillagok helyére, a ’ ’ jelek közé a jelszót írja! Érték átadása a PHP változóknak a HTML formból a Vevok tábla mezőibe a PHP változókból

10 A „Vevok” tábla WebForm-kiiratása, valamint
Excel és Word fájlba való exportálása

11 A „Vevok” tábla lekérdezése (Nyau szövegű rekordok)


Letölteni ppt "MySQL adatbázis készítése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések