Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Makró készítés Excelben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Makró készítés Excelben"— Előadás másolata:

1

2 Makró készítés Excelben
Barna Róbert KE GTK Informatika Tanszék

3 A makrók A Microsoft programokban található segédeszközök.
Tulajdonképpen programok, amik VBA (Visual Basic for Applications) nyelven íródtak. Ismétlődő feladatok elvégzésére használhatók, pl.: több munkafüzet adatainak összemásolása, stb. Nem igényelnek programozói tudást! Rossz indulatúak is lehetnek (makróvírusok). Más programokban is megtalálhatók, pl. AutoCAD, Corel Draw, …

4 Használatuk Azért, hogy a makrókat egyszerűen el tudjuk érni be kell kapcsolni a Menüszalagon a Fejlesztőeszközök menüpontot

5 Használatuk Ahhoz, hogy makrókat használhassunk és készíthessünk be kell állítanunk a biztonsági szintet. Ezt a menüszalagról a Makróvédelem gombbal indíthatjuk.

6 Használatuk A Fájl menü Beállítások pontjában kiválasztható Az Excel beállításai párbeszédablak. Ott az Adatvédelmi központ menüben Az Adatvédelmi központ beállításai gombra kattintva is beállítható a biztonsági szint.

7 Használatuk A biztonsági szint a makrók futását különböző módon engedélyezi.

8 Használatuk Állítsuk be Az összes makró letiltása értesítéssel lehetőséget. Ez a közepes biztonsági szint használata előnyös a hétköznapi munkában, mert így tudtunk és belegyezésünk nélkül nem futhat makró. A beállított biztonsági szint az ezután megnyitott munkafüzeteken lesz érvényes. A makrókat tartalmazó fájloknál az alábbi értesítést kapjuk. A Tartalom engedélyezése gombbal engedhetjük meg a makrók használatát.

9 Makró készítés A makró készítést a Fejlesztőeszközök menüben a Makró rögzítése menüponttal indíthatjuk.

10 Makró készítés A rögzítés első lépése a makró nevének megadása. Célszerű a Ctrl+m billentyűkombináció megadása a későbbi egyszerűbb indítás érdekében.

11 Makró készítés Az ezután elvégzett lépéseket az Excel a megadott makróban rögzíti mindaddig, amíg a makrót le nem állítjuk! Leállítani a Fejlesztőeszközök menüben a Rögzítés vége menüponttal lehet (ez volt a makró indítása előtt a Makró rögzítése menüpont).

12 Makró készítés Az elkészült makrókat a Fejlesztőeszközök menüben a Makrók menüponttal lehet megjeleníteni és azok közül a kiválasztottat futtatni.

13 Makró készítés Az elkészült VBA kódot a párbeszédlap Szerkesztés gombjával, vagy a Fejlesztőeszközök menü Visual Basic menüpontjával, vagy az Alt+F11 billentyűkombinációval lehet megjeleníteni.

14 Makró készítés

15 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Makró készítés Excelben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések