Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kerékpártúrák. Kerékpározás előnyei Olcsó, használatát nem korlátozza a benzin árának az emelkedése. Gyors. A kerékpár csak látszólag lassú közlekedési.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kerékpártúrák. Kerékpározás előnyei Olcsó, használatát nem korlátozza a benzin árának az emelkedése. Gyors. A kerékpár csak látszólag lassú közlekedési."— Előadás másolata:

1 Kerékpártúrák

2 Kerékpározás előnyei Olcsó, használatát nem korlátozza a benzin árának az emelkedése. Gyors. A kerékpár csak látszólag lassú közlekedési eszköz. A városi, kertvárosi forgalomban gyorsan és rövidebb úton elérhetjük a célunkat. Környezetbarát. Nem szennyezi a levegőt. Könnyen kezelhető. A kerékpározás elsajátítása nem nagy feladat. Ráadásul üzembiztos, könnyen szerelhető, javítható.

3 Kerékpározás hatásai Serkenti a légzést és a vérkeringést. A kerékpározás a szervezet energiaháztartásának szabályozására is szolgál. Mint fizikai teljesítmény, a vércukor rendellenességek enyhébb eseteiben javítja az anyagcserezavart.

4 Tour de France Világ legismertebb országúti kerékpárversenye, amelyet 1903 óta évente megrendeznek. A verseny távja napjainkban nagyjából 3500 km. Általában 20-22 csapat van jelen, csapatonként 9 versenyzővel. Hagyományosan a Touron csak meghívással indulhatnak a csapatok, ami garantálja, hogy csak a világ legjobb csapatai vesznek részt. Csapatok tagjai: csapatkapitány, hegyimenő, sprinter, időfutammenő,segítő ("vízhordó").

5 2011-es Tour de France 2011-es a 98. Tour de France volt. Július 2-án kezdődött, Passage du Gois-ból indult a mezőny és július 24-én ért véget, hagyományosan Párizsban. Résztvevők: Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Kazahsztán,Luxemburg, Olaszország, Oroszország, Spanyolország

6 2011-es végeredmény

7

8 Hazai kerékpártúrák Balaton-Bakony kerékpártúra Biciklitúra Kishegybe Tiszatúra Dunatúra Morva menti kerékpártúra Zemplén túra Túra a Hortobágy környékén

9 Balaton-Bakony kerékpártúra 2011.03.10-2011.03.15. 1. nap: Siófok – Várvölgy, 99km 2. nap: Várvölgy – Kapolcs, 32km 3. nap: Kapolcs – Hárskút, 49km 4. nap: Hárskút – Siófok, 68km Indulás: Siófok Érkezés: Siófok Táv: 248 km

10

11 De jó, hogy megint együtt tekerünk! - szezonkezdő kerékpártúra 2011.03.26. Útvonal: Pécs, 48-as tér - Pécs-Bányatelep - Kénes út - Komlói út - István-aknai elágazó - Béta-akna - Petőfi-akna - Vasas - Bogád – Pécs Indulás: Pécs, 48-as tér 9 óra Érkezés: Pécs, 48-as tér 13 óra Táv: 36 km Szervező: Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub

12

13 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Kerékpártúrák. Kerékpározás előnyei Olcsó, használatát nem korlátozza a benzin árának az emelkedése. Gyors. A kerékpár csak látszólag lassú közlekedési."

Hasonló előadás


Google Hirdetések