Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan hozzunk létre, hogyan működtessünk fenntartható szociális vállalkozást ?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan hozzunk létre, hogyan működtessünk fenntartható szociális vállalkozást ?"— Előadás másolata:

1 Hogyan hozzunk létre, hogyan működtessünk fenntartható szociális vállalkozást ?

2 AZ ÖTLET Mit termeljek, mit gyártsak?

3 Hol keressük az ötletet? Helyi igények számbavétele, Új piaci lehetőségek Nem utolsó sorban mihez értünk, mihez tudunk erőforrást rendelni?

4 Hogyan keressünk ötletet? Megérzés, isteni szikra Ötletelés, Elköteleződés egy téma, hobby stb. mellett Figyelünk a környezet igényeire Kutakodjunk Kérdezzük az embereket, kutassuk meg piacot ( mikor? mit? mekkora mennyiségben? )

5 A tervezés

6 Megvalósíthatósági tanulmány megalapozottság és életképességének vizsgálata relevancia, megvalósíthatóság és fenntarthatóság értékelése.

7 Mikor és mitől leszünk sikeresek? Az ötlet Jelenlegi helyzet vizsgálata A szükséglet vizsgálata Alternatív megoldások Megvalósításának elemzése,hatások elemzése Megvalósíthatóság, fenntarthatóság

8 Üzleti terv kockázat kezelésének egyik eszköze a várható üzletmenet összefoglalása keretet ad a vállalkozás rövid és hosszabb távú stratégiájának kialakításához. Marketing terv jövőbeni működésének előrejelzése A vállalkozás leírása Termelési terv Pénzügyi (gazdasági) terv

9 A MEGVALÓSÍTÁS Nem ülhetünk ölbe tett kézzel! A terméket vagy szolgáltatást be kell vezetni a piacra! „ A terméket vagy szolgáltatást ott, akkor és akkora mennyiségben kell biztosítani, amit a vevő elvár tőlünk!” Nem lehet indok!

10 Nem mondhatjuk, hogy nincs egy …..

11 Termékünknek, szolgáltatásunknak is van Életkora!

12 Jó bornak is kell a cégér!

13 Ne feledjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Letölteni ppt "Hogyan hozzunk létre, hogyan működtessünk fenntartható szociális vállalkozást ?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések