Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hermite-interpoláció. Feladat Lagrange-interpoláció egy általánosítása Adott pontokra szeretnék n. rendű polinomot illeszteni úgy, hogy a polinom az alappontokban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hermite-interpoláció. Feladat Lagrange-interpoláció egy általánosítása Adott pontokra szeretnék n. rendű polinomot illeszteni úgy, hogy a polinom az alappontokban."— Előadás másolata:

1 Hermite-interpoláció

2 Feladat Lagrange-interpoláció egy általánosítása Adott pontokra szeretnék n. rendű polinomot illeszteni úgy, hogy a polinom az alappontokban megadott értéket vegyen fel, és az alappontokban a deriváltjai is a megadottak legyenek.

3 Definíció

4 Hermite-interpolációs polinom előállítása

5 Példa 0 0 1 1 Az interpolációs polinom:

6 Példa

7 Hermite-interpoláció hibája

8

9 Hermite-interpoláció Matlabban Nincs beépített Hermite-féle interpoláció Piecewise Cubic Hermite Interpolating Polynomial (pchip) Piecewise, azaz darabonként köbös polinomokkal közelít. Tulajdonképpen egy spline. De írhatunk mi magunk!

10 Hermite-interpoláció implementálása

11

12


Letölteni ppt "Hermite-interpoláció. Feladat Lagrange-interpoláció egy általánosítása Adott pontokra szeretnék n. rendű polinomot illeszteni úgy, hogy a polinom az alappontokban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések