Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy."— Előadás másolata:

1 Fejlesztések, változások a kérvény modulban

2 Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy befizethető-e a kiírás a hallgatói weben, ha érvényes részletfizetési kérvény tartozik hozzá: 0 állás esetén lehetséges a befizetés (alapértelmezett érték) 1 állás esetén nem teljesíthető a tétel Befizetés gombra kattintva a weben: „A kiíráshoz részletfizetési kérvény tartozik, ezért a befizetés nem lehetséges.” Részletfizetési kérvény elfogadása: „Teljesített” státuszú kiírások esetén nem fut le a megosztási eljárás.

3 Helpek készítése A szerkesztéskor $H: változó után meg kell adni a megjeleníteni kívánt szöveget. Példa: ${H:Ez lesz a szöveg, ami megjelenik, ha a piros csillag fölé húzza a felhasználó az egeret.}

4 Hallgató képzés szervezet független kérvény kitöltés Amennyiben a kérvénysablonhoz hozzárendelésre kerül a legfelsőbb szervezeti egység, akkor a hallgató képzésének szervezeti egységétől függetlenül megjelenik a kérvény. A legfőbb szervezet csak önmagában tartozhat a kérvénysablonhoz: – Alsóbb szintű szervezet hozzárendelése nem lehetséges, ha a legfelső szervezet hozzárendelésre került a kérvénysablonhoz. – A legfelső szintű szervezet hozzárendelése nem lehetséges, ha már alsóbb szintű szervezetek kerültek hozzárendelésre a kérvénysablonhoz.

5 Hallgató képzés szervezet független kérvény kitöltés

6 Határozatszám generálási lehetőség

7 „Szervezeti egységek (28000)” menüponton „Sorszámok” fülön rögzítendő adatok: Sorszám típus: Kérvényhatározat sorszám Sorszám: Kezdő sorszám Sorszám sablon: Sorszám készítési algoritmus a sablonnál használható változók alapján A határozatsablonban az [frxKerveny.HatarozatSzam] változóval lehet hivatkozni az algoritmus által generált határozatszámra.

8 Dokumentum csatolás szabályozása

9 Változások: A „Dokumentumok csatolása engedélyezett” jelölőnégyzet a továbbiakban csak az általános kérvénymelléklet feltöltést szabályozza. A mezőhöz való dokumentum csatolást kizárólag a kérvénysablonban megadott feltétel szabályozza. Dokumentum feltöltés csak a kérvény kitöltés során lehetséges. Utólag csak megtekintési lehetőség van a Leadott kérvények menüponton a mezőhöz feltöltött mellékletek esetén.

10 Csoportos melléklet letöltés „Mellékletek letöltése (zip)” gombbal csoportosan letölthetőek egy zip állományba a kijelölt kérvényekhez tartozó mellékletek. Az így letöltött mellékletek neve tartalmazza az alábbi adatokat: A kérvényező Neptun kódját A kérvény azonosítóját A kérvényben szereplő melléklet sorszámát A feltöltött melléklet nevét

11 Kötelezőség előre rögzített vélemény/döntés indok esetén

12 Korábban, ha nem került feltöltésre a Véleményezés státusz indok vagy a szabad szöveges vélemény mező  nem voltak kiválaszthatóak a weben a véleményezési folyamat során az előre rögzített indokok A verzió kihelyezése előtt a mező kötelezőség miatt ahol a kérvénysablonhoz tartozóan létrehozásra került előre rögzített Vélemény/döntés indok, ott ellenőrizni kell, hogy a kötelezővé vált mezők fel vannak-e töltve. A hiányzó adatokat pótolni kell. Letölthető a Neptun portalról: Kérvény vélemény/döntés indok kötelezőség ellenőrzése

13 Mező véleményezés átalakítása A véleményezés beviteli mezői szerkesztési lehetőségként jelennek meg. A „Válasz2” mező csak akkor jelenik meg, ha a „Véleményező által módosítható a válasz mező” engedélyezve van a kérvénysablonban.

14 Mező véleményezés átalakítása A mezők megjelenítése dinamikus az alábbi kérvénysablonban beállítható jelölőnégyzetek függvényében: -Véleményező által módosítható a válasz mező -Publikus mező vélemény -Nem publikus mező vélemény

15 Mező véleményezés átalakítása

16 Mező véleményezés láthatóság

17 A kliensben mezőnként szabályozható, hogy a publikus vélemény megjelenjen-e a hallgató számára a javításra visszaküldött kérvényen. A publikus vélemények esetén a vélemény létrehozáskor alapértelmezetten igaz lesz a jelölőnégyzet értéke. Több publikus vélemény esetén mindig csak a legutolsó vélemény válik láthatóvá a hallgató számára.

18 Vélemények száma Összes vélemény: A kérvényre adott összes vélemény száma jelenik meg Utolsó leadás után vélemények száma: A javítás után adott vélemények száma található Kliensbe a Kérvények menüpontokon oszlopszerkesztésbe kitehetőek a mezők.

19 Kérvény kitöltés folytatása A félbehagyott kérvény ismételt megnyitásakor megjelenő kérdésben megcserélésre került a Kitöltés folytatása és a Kitöltés újrakezdése gomb.

20 Egyéb változások Kitöltési követelmény tanulmányi státuszra vonatkozóan: „HallgatoStatusza()”, „HallgatoStatusza2()” Dokumentum csatolási lehetőség Label típusú mezők esetén Több szintű dinamikus véleményező/döntő beállítási lehetőség a „Mező sorszám2” és „Mező érték2” segítségével. A korábbi és az új mezőkben megadott feltételek között ÉS kapcsolat van. Határozat sablonhoz új adatforrás ([frxKariVezeto]) készült a hallgató képzéséhez rendelt szervezethez felrögzített vezető adatainak megjelenítésére. Adminisztrátori weben Feldolgozandó kérvények kezelése.

21 Tárgyekvivalencia kérvény

22

23 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések