Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján."— Előadás másolata:

1 A böngészőprogram használata

2 A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján megjeleníti a tartalmat. Néhány böngészőprogram: Maxtron, Explorer, Netscape, Firefox, Opera, Avant stb…

3 Bármely böngészőprogram ikonjára duplán kattintva a program a különböző meghajtóprogramjait betöltve elindul. Ahhoz, hogy az adott oldalakat meg tudjuk tekinteni, online módban kell lennünk, azaz a modemes kapcsolatnak a szolgáltatónkkal élnie kell.

4 Példaként egy népszerű kereső weblappal indítottuk a böngészőnket, mely a http://www.google.com URL- címen található.http://www.google.com Az URL angol mozaikszó (Uniform Resource Locator), azaz egységes forrásazonosító. Ez adja meg a megjelenítőprogram számára, hogy az adott weboldal, kép, video vagy zene pontoson hol található az internet milliónyi végpontján

5 Az URL címet a böngésző Cím, Ugrás sorába kell beírnunk, majd ENTER-t nyomnunk. A böngésző ezután megpróbálja elérni a kívánt címet, és letölteni azt.

6

7 Ha megtetszik egy oldal, és le szeretnénk menteni Word fájlba, akkor a File menü Mentés mint (Save as...) almenüjét választjuk, majd a World-öt megnyitva beillesztjük abba. Ez a művelet csak az oldalon található szöveges információt menti le. Ahhoz, hogy a képek is meglegyenek, külön le kell menteni azokat. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a képre jobb gombbal rákattintunk és a legördülő menüben a Kép mentése mint…(Save picture as…) menüt választjuk. Az oldalon látható mozgó, ún. animgif fájlokat is le tudjuk ilyen módon tölteni.

8

9 Ha túl „hosszú” weboldalt töltöttünk be, akkor leggyorsabban a PageUp és PageDown gombokkal tudjuk átnézni, hogy van-e rajta számunkra fontos információ. Ha újra szeretnénk tölteni az oldalt, mert egy-két kép „nem jött le”, akkor nyomjunk CTRL+R gombokat egyszerre vagy kattintsunk a Frissítés gombra.

10 Ha az oldalt akarjuk elküldeni egy adott címre akkor a Fájl/Küldés/Oldalt e-mail-ben… menüpontra kattintva elküldhetjük az ismerőseinket. Ha viszont a linket akarjuk elküldeni, akkor hasonlóképp Fájl/Küldés/Linket e-mail-ben… menüpont alatt tehetjük meg.

11


Letölteni ppt "A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján."

Hasonló előadás


Google Hirdetések